YENİDEN DOĞAN EJDER 2 - 14 GÖLGE KARDEŞLER


  • Barda ki insanlar orada bir Aes Sedai olmasından dolayı çekinirler ve hareketlerini süzgeçten geçirirler. Şarkıcı kadın bile artık müstehcen şarkılar söylemez. Üstelik Moiraine izin vermesine ve şimdi burada olmamasına rağmen. 
  • Bu bölümde Aes Sedaiların Gri Adamları ve Karanlıktazılarını gelmeden önce hissedemediklerini öğreniyoruz. Lan Perrin'in onları hissede bilmesine şaşırır. 
  • Tüm olup bitenden sonra grup hanın dışına çıkıp etrafı inceler. Hanın orada taşlarda büyük köpek pençeleri vardır ve havada yanık sülfür kokusu vardır. Lan bu izlerin Karanlıktazılarına ait olduklarını söyler. Trolloc savaşlarından beri bu kadar güneyde görülmemişler. Bu yaratıklar neredeyse bir Myrddraal kadar tehlikeli ve zor ölürmüş. Lan Karanlıktazılarının birinin peşinde olduğunu söyler.  (Belli ki Ba'alzamon artık onları kendi saflarına çekmeye çalışmıyor , direk ortadan kaldırmaya uğraşıyor.
  • Karanlıktazıları toprakta ve çamurda iz bırakmazlarmış. 
  • Zarine olup biten karşısında ürker. Lan onlarla gelmeme konusunda hala şansı olduğunu isterse vermiş olduğu yemini kendisinin de boza bileceğini , hatta bunun akıllıca olacağını söyler fakat kadın gelmekten vazgeçmez. Hala onları izlerse boruyu bulabileceğini düşünür. 
  • Zarine tüm bu olup bitenlerin karşısında Perrin'in ne olduğunu düşünür. O bir ta'veren'di ve Gri adamlar peşindeydi ve Bir Aes Sedai, Muhafız ve Ogier ile yolculuk ediyordu. Şakayla karışık Perrin'e Yeniden Doğan Ejder misin diye bile sorar kadın. 
  • Lan gidip Moiraine 'i bulup Karanlıktazılarını söylemek ister. Kadının peşinden gelmesini istemese de konu Karanlıktazıları olunca buna kızmayacağını düşünür. Bir Karanlıktazısı bir Aes Sedai ye fark ettirmeden yaklaşıp boğazını parçalaya bilirmiş çünkü. O bunu yaparken diğerlerinin gidip biraz uyumasını ister. Muhtemelen bu gece yola çıkmak zorunda kalacaklarını ekler. 
  • Perrin rüyasında uzun boylu ince bir adam görür. Çoğu zaman elinde kılıç gibi görünen ama güneş gibi parlayan bir şey tutmaktadır. Zaferle dolu kahkahalar atıyor kimi zaman bir tahtta oturuyor ve ona Krallar ve Kraliçeler önünde diz çöküyordu.
    Rüyasında Nynaeve, Egwene ve Elayne' yı da görüyordu. Bir kafese girip kendilerini bilerek tuzağa düşürüyorlardı. Saçları sayısız örgülerle örülmüş bir kadın onlara gülüyor, beyazlar içinde bir kadında ona gülüyordu.
    Sonra Mat'i de görür. Mat Ba'alzamonla zar atıyordu. Fakat onun Ba'alzamon olduğunu bilmiyordu.
    Sonra Perrin kendi isteği ile başka bir kurt rüyası görür. Çekirge yine onun daha genç ve acemi olduğu için gitmesini ister. Fakat Perrin ona burada gördüklerin gerçek olup olmadığını sorar. Kurt karışık cevaplar verir fakat gördükleri gerçektir muhtemelen. Çekirge Karanlıktazıların büyük tehlike olduğunu söyler. Kaçmasını söyler. Son av'ın yaklaştığını ısrarla söyler. Çekirge bu kurt rüyasından yine ona saldırarak kovalar Perrin'i. 
  • Perrin uyandığında yanında Zarine'de vardır. Onun kim olduğunu anlamaya uğraşır kadın. Bu sırada kapı çalınmadan pat diye açılır ve içeri Moiraime girer ve kurt düşlerinin bir düşgören kadar gerçek olduğunu ve Terkedilmişlerin serbest olduğunu ve şuanda Illian'ı bir terkedilmişin yönettiğini söyler. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR