YENİDEN DOĞAN EJDER 2 - 15 AV


  • Illian'da ki Terkedilmiş'in adı Sammael'dir.
  • Lan Karanlıktazılarından birini öldürmüştür. Moiraine'e göre bu durum eninde sonunda Sammael'in dikkatini çekecek ve Muhafızın bağlı olduğu Aes Sedai'yi aramaya koyulacakmış. Bu yüzden biran önce Illian'dan ayrılmak ister. 
  • Tüm tehlikeyi görürken Zarine'nin hala kendileri ile gelmek istemesinin arkasında başka sebepler olduğunu düşünür Perrin. 
  • Moiraine Nieda'ya sevdiklerini de alıp şehri terk etmesini söyler. Kadın buna gönülsüzdür fakat Moiraine 12 senedir itaat ettiğin gibi şimdi de et der. 
  • Moiraine'e göre Gri adamları Sammael göndermemiştir. Sammael şehirde ki aes sedai için yollanmıştır bir Karanlıktazısını. Sammael henüz bir ta'veren'in şehirde olduğunu bilmez. 
  • Perrin birden kendisinin hedef olması karşısında Moiraine'e karşı ufak bir sinir boşalması geçirirken , Zarine ve Nieda oradayken kendisini Yeniden Doğan Ejder olmadığını , Rand'ın olduğunu ama niye onu öldürmeye uğraştıklarını sorarak Rand'ı ağzından kaçırır. Bunun üzerine Moiraine Zarine'ye artık kendilerine bağlandığını, istese de geri dönemeyeceğini söyler. Nieda'ya da şimdiye kadar olduğu gibi ağzını sıkı tutmasını yoksa kendi gelesiye kadar onun dilini keseceklerin olduğunu söyleyerek tehdit eder. 
  • Karanlık tazıları yağmurlu günleri ve fırtınalı zamanları sevmezmiş. En sevdiği zamanlar ay ışığı ile aydınlatılmış gecelermiş. 
  • Bir an önce şehirden ayrılan grup fazla ilerlemeden peşlerine on tane Karanlıktazısı takılır. Karanlıktazıların peşlerinde olduğunu anlayan Moiraine ve Lan durup ağaçsız bir tepede mevzilenirler. Onlardan kaçmaya uğraşmak nafile imiş. En hızlı attan bile hızlı koşarlarmış. 
  • Atlar Karanlıktazılarının kokusu aldıklarında huzursuz olurlar. Bu yüzden onların kaçmaması için Zarine onlarla ilgilenir. Karanlıktazılarının gümüş gibi parlayan gözleri , gecenin kendisi kadar kara renkleri ve küçük midilliler kadar boyları vardır. Perrin yayıyla öldürmeye uğraşır fakat onlar çok zor ölürler. Karanlıktazıları yaklaştığında ancak birini yayıyla etkisiz hale getirmişti Perrin. Tam iyice yaklaştıkları sırada Moiraine'in elleri arasından bir ışık çıkar. Bir süre etraf öğlen gibi olur. Perrin yüzüne vuran sıcak yüzünden yüzünü kapatır. Işık bittiğinde tüm Karanlıktazıları yanıp yok olmuştur. Kadın şerateş büyüsü yapmıştır. Moiraine'in dediğine göre bu büyüyü yapmak yasakmış. .neredeyse 2000 senedir kimse kullanmamış bunu. Sırf bu büyüyü bildiğini bile bilseler onu yalıtırlarmış. 
  • Moiraine Sammael'in onları fark etmediğini umar. Zaten muhtemelen adam şuan başka bir av üzerindeymiş. Öyle olmasa burada kendisi olurmuş. Sammael'in  Rand'ın veya Mat'in peşinde olduğu için kendilerine fazla önem vermediğini düşünür Moiraine. (Demek daha önceki bölümlerde Rand'ın öldürdüğü köpeklar Karanlıktazısıydı . )
  • Sammael Karanlıktazılarından iki sürüyü aynı anda salamazmış çünkü bir müddet sonra hayvanlar kendi kendilerine saldırmaya başlarmış. 
  • Moiraine konuşma sırasında Mat'in boruyu çalmış olduğunu söyler. Böylece Zarine bunu da öğrenmiş olur. 
-----------------------------------------------------------------------------
  • Mat ve Thom Ceamlyn yolculuğu sırasında kalacak bir yer bulamadıkları için açık havada bir ataş yakıp kamp kurarlar. Mat merakından ufak bir havai fişeği hançeri ile keserek içinde ne var diye bakar. Bunu gören Thom patlayacak diye biraz panik olur.
    Daha sonra yanlarına güzel bir kadın ve yanında üç adam gelir. Adamlar kadının koruması gibidir ve onlara buralarda kalabilecekleri bir han olup olmadığını sorarlar. Tabi bu sadece bir dikkat dağıtmadır asıl hedefleri Mat'i öldürmektir. Mat elinde ki büyük havai fişeği ateşe atar ve patlamasıyla dikkat dağıtır. Ardından değneğini alıp adamın tekinin kafasına patlatıp bayıltır fakat o sırada Thom hepsini, kadın da dahil hançerleri ile öldürür. Thom kadını öldürdüğü için biraz bozulur Mat ama Thom yapması gerekeni yaptığını söyler. 
  • Kamp kurdukları bölgeyi terk edip yollarına devam ederler. Mat başına gelenlerin taşıdığı mektup yüzünden olduğunu düşünse de Thom mektupta böyle bir şey olmadığını. Çok şifreli mektuplar gördüğünü fakat bu mektubun onlardan biri olmadığına emin olduğunu söyler. Mat yine de peşindeki adamların onu mektup yüzünden takip ettiğini düşünür. Hatta onlara saldıran adamlardan birinin nehir yolculuğu sırada kendilerine saldırıp , açığa çıktıklarında da nehre atlayıp yüzerek kaçan adamlarda biri olduğunu düşünür Mat.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR