YENİDEN DOĞAN EJDER 2 - 17 GÖLGENİN İÇİNDEN BİR MESAJ


  • Mat iç kaleye gizlice girer. Bunun için de Rand'ın bir zamanlar üstünden düştüğü duvarı seçer. Niyeti nöbetçileri gizlice geçip içeriye girmek ve sonra nöbetçiler onun geçmesine izin vermiş gibi mektubu eline alıp Morgase'e gitmektir. 
  • Mat kale girişine doğru gizlice ilerlerken bir konuşmaya şahit olur. Konuşulanları duyar ama kişileri tam olarak göremez. Comar adında bir adam "Büyük Efendi " dediği bir bir adama Elayne, Nynaeve ve Egwene'in Tear'a gitttiğini haber verir. Büyük Efendi bunun planlarını bozduğu için rahatsızdır. Bu üç kadının Tear'da ki birinin planlarını bozabileceğini söyler. Gerçi Büyük Efendinin böyle olması pek umurunda değildir. Tear'da ki kişinin aptal olduğunu ve bunu hak ettiğini düşünür. Tear'da kinin özgürlüğüne kavuştuğundan beri aşırı sabırsız olmakla ve Callandor'u ele geçirmek istemekle suçlar.  Fakat kadınlar başarısız olur da ve Elayna'yı ele geçirirse bunu kendine karşı yapılmış bir hamle olarak değerlendire bileceğinden çekinir Comar'ın Büyük Efendi dediği kişi. Bu yüzden Comar'a başta Eleyna olmak üzere üç kadını öldürme görevi verir. Tear'da ki kişi onlara ulaşamadan kellesini kesip getirmesini ister. Kendisinin kadınlara müdahale ederse Tear'da ki kişinin dikkatini çekeceğini söyler Büyük Efendi. Açıkça çatışmaya girmekten çekinir gibidir Büyük Efendi. Bu yüzden bu görevi Comar'a verir. Dikkat çekmeden halletmesini ister.
    Mat rast geliş kulak misafiri olduğu konuşma karşısında şok olur ama konuşanları açık seçik göremez. Sadece Comar dediği adamı görür biraz. Adam iri yarı ve kısa sakalları vardır. Sakallarının çenesine gelen kısmı beyazdır. 
  • Mat mektubu kraliçeye verirken Elayne'ya yapılması planlanan suikast planını da söylemek ister. Gizlice geçmesi gereken yeri başarıyla geçtikten sonra izin alarak girmiş biri gibi mektubu eline alıp ilerlemeye başladığı sırada adı Tallanvor olan bir teğmen Mat'in yolunu keser (Rand'ı yakalayan aynı nöbetçi subay ) Ana kapıda duran Elber'in onu böyle tek başına elini kolunu sallayarak salmayacağını söyler. (Elber Mat'in dün tartıştığı kurnaz bakışlı şişko subay ) Mat Elayne'nin mektubunu gösterir ve bizzat mektubu Morgase'e vermek istediğini söyler. Tallanvor Mat'i biraz sorguladıktan sonra Morgase'e götür ve Mat mektubu kadına verir. 
  • Morgase'in yanında Rand'dan uzun boylu Perrin kadar geniş omuzlu ve neredeyse Galad kadar yakışıklı olğun bir adam vardır. Morgase bu adama hayran gibi bakmaktadır. Adam meşhur Gaebril dir. Adam konuşunca anlar ki Mat , sarayın bahçesinde kulak misafiri olduğu Büyük efendi Gaebril'dir. Sesinden tanır. Bu yüzden Mat suikast girişiminden bahsetmez. Zaten bahsetse de ona inanmazlardı. Mat fazla dikkat çekmemek için hemen bir yalan uydurur. Kendisinin Else Grinwell'in abisi  Thom Grinwell olduğunu söyler . Beyaz Kule'ye kız kardeşini görmeye gitmiş ve o sırada kız veliaht kendisine bir altın verip mektubu götürmesini istemiş. Oda daha önce Bearlon'dan daha büyük bir şehir germediği için fırsattan istifade bunu kabul etmiş. Şimdide köyüne dönüp babasına yardım etmek istediğini söyler Mat. Oradakiler bu yalanı yemiş gibidir. Gaebril Mat'i biraz sorgulamak ister ama Morgase müsaade etmez. Olur da tekrar Tar Valon'a gidersen kızıma söyle " Öfkeyle söylenenlerden genellikle pişmanlık duyulduğunu, Onu zamanı gelmeden Beyaz Kule'den almayacağımı, Beyaz Kule'de sık sık benim geçirdiğim zamanı düşündüğümü ve Sheriam ile çalışma odasında yaptığımız sessiz muhabbetleri özlediğimi söyle" der Morgase. Mat bir daha Tar Valon'a gideceğini sanmadığını söyler. Gaebril dünya değişmeden gez ve dünyayı gör der ve ona mektubu getirdiği için ödül on altın verir. 
  • Mat odadan ayrılırken Gaebril Morgese 'in kulağına Andor'un sınırında ki iltihaplı yarayı dağlamanın zamanın geldiğini söylüyordu. Tringail Damodred ile yaptığı evlilik yüzünden Güneş tahtında hakkının olduğunu söylüyordu ona. Etrafında ki diğer herkes ve Morgase'de adamın dediklerinin onaylı yordular sadece. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR