YENİDEN DOĞAN EJDER 2 - 18 GÖLGE'YLE YARIŞ


  • Tallanvor Mat'i iç kalenin dışına kadar geçirir. Nöbetçilerin arasında fare gözlü şişko adam Elber vardır. Tallanvor ona Elayne'nın mektubunu taşıyan birini içeri almamanın bir hata olduğunu söyler. Morgase ve Gaebril'ın Elayne'nın mektubuyla çok ilgilendiklerini söyler. Dua etsin ki adamı içeri almadığını öğrenmediler diye söylenir Tallanvor. 
  • Tallanvor Gaebril'den hoşlanmıyor gibidir ve Kraliçenin gizlice bir şeyler anlatmaya uğraştığını düşünür. Sheriam'ın kim olduğunu falan sorar Mat'e. O bilmediğini söyler. 
  • Mat hızlıca hana gider ve olanları Gill efendi ve Thom'a anlatır. Geabrill'in kız veliahdı öldürmek istediğini ve Geabril'in kim olduğunu sorar.
  • Geabril  batıdan bir yerlerden gelmiş. Gill efendi daha önce onun ismini duymamış. Gelişi tamda Morgase'in Tar Valon'a gittiği zaman denk gelmiş. Morgase şehirde yokken ayaklanma çıkmış. Geabril kraliçe taraftarının safında yer alıp ayaklanmaları bastırmış. Hatta söylentilere göre bu ayaklanmalarda Geabril yaralanmış bile. Kraliçe geri döndüğünde ayaklanmaların bastırılmış olmasından çok memnun kalmış ve onu Elaida'dan boşalan göreve atamış. Gareth Bryne adamın kullandığı yöntemlerden hoşlanmamış adam bazen çok zorlu olabiliyormuş çünkü. 
  •  Geabril Morgese ile evlenince Mogase ve Elayne ölürse onun kral mı olacağını sorar Mat. Ceamlyn'i hep bir kraliçe yönettiği için onun yerine en yakın kadın akrabası tahta geçermiş. Bu da kuzeni  Leydi Dyelin miş. 
  • Gill efendi Geabril şehre geldiğinden beri kötü rüyalar görmekten dert yanar. Üstelik bu konuda yalnız da değilmiş. 
  • Lord Comar iyi bir askermiş fakat bu pek dillendirilmese de hileli zarlar kullandığı için kraliçe onu  kraliçenin askerlerinin arasından uzaklaştırmış. Orduda ki en iyi kılıç ustasıymış. 
  • Bu suikast'in Morgese'in kulağına gitmesi için söylenti yaymaya karar verir Gill ve Thom. Gill efendi rüyasında görmüş gibi Elayne'nın öldürülmesi anlatacaktı. Bunu dedikoduculuğuna güvendikleri Gilda 'ya anlatacaktı. :) Bu dedikodu eninde sonunda Morgase'in kulağına kadar gidecekti ister istemez Geabril'den şüphelenecekti.  İşte o zaman vay adamın halineydi. Morgase bunun olduğunu öğrenince kısa zamanda Geabril için gösterişli bir cenaze töreni hazırlardı. 
  • Mat kızları kurtarmak için bir an önce Tear'a gitmeye karar verir. Thom'da onunla gelmek ister. Mat onun burada kalıp sevdiği kadını kurtarmak için savaşacağını sanmıştır fakat yanılmıştır. Thom Morgese'i hala sevdiğini fakat eski tutkusunun kalmadığını söyler. Şimdi Morgase'in karşına çıksa, kadın onu özlediğini söyler , yanağına bir öpücük kondurur , şarap ikram eder sonrada askerleri çağırtıp Thom'un kellesini uçurturmuş. Öle kuralcı bir mizacı varmış kadının. Ayrıca Nynaeve ve Egwene'nin canının tehlikede olduğunu ve kızları sevdiğini söyler Thom. 
  • Daha hızlı bir yolculuk için Aringill'den gemi yolculuğu yapmaya karar verirler. Mat Geabril'in verdiği altın kesesini , kendi için saklaması için Gill efendiye verir. Kendi kendine Geabril ile bir iddia ya girmiş ? 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR