YENİDEN DOĞAN EJDER 2 - 19 TEKNENİN PEŞİNDE


  • Hızlı adlı gemi Tear'a yanaştığında Nynaeve ve Egwene'in midesi kusmaktan perişan olmuştu. Gemi yavaş ilerlediği için çok sallanmıştı. 
  • Hızlı adlı geminin kaptanın ismi Canin'di
  • Kızların indikleri fakir mahalleydi. Sokaklar çamur içindeydi. Bazı kadın ve erkekler çamurdan sakınmak için ayakkabılarına taktıkları , adına nalın dedikleri bir şey kullanıyordu. Nalınlar onları yerden iki karış yukarıda durmasını sağlıyordu. 
  • Kızlar gemide ve Tear'da yılan yüzüklerini gizlediler. İsimlerini de saklıyorlardı. Egwene kendine Joslyn, Nynaeve kendine Maryim, Elayne ise kendine Caryla diyordu. 
  • Egwene her geçen gün ter-angreal yüzüğe daha çok benimsiyordu. Ona dokunmaktan bile zevk alıyordu. Egwene yüzükle veya yüzüksüz olarak anlam veremediği bir çok rüya görüyordu hala.
    Luthan ustayı yem olarak dev dişli bir tuzağa koyan Beyaz Pelerinler hakkında kabuslar görüyordu.
    Mat'i Karanlık Varlık ile zar atarken görüyordu. Ayrıca kendilerine kızıyor gibiydi Mat ve sürekli geliyorum diye bağırıyordu.
    Rand'ın çevresinde altı adam ve beş kadın görüyordu. Bunlardan bazıları onu avlamaya uğraşıyor , bazıları görmezden geliyor , bazıları ise Callandor'a ulaşması için yolunu açıyordu. Rand karanlıkta yolunu bilmez şekilde Callandor'a doğru yol alıyordu. Adamlardan biri , -gözlerinden alevler çıkan - Rand'ın ölmesini gözü dönmüşlükle istiyordu.
    Yine kuru, tozlu bir odada , derisine yerleşen küçük yaratıklarla Rand'ı görüyordu. Bir Seanchan sürüsüne meydan okuyan Rand. Egwene ve yanında ki kadınlara meydan okuyan Rand ki o kadınlardan biri bir Seanchan'dı.
  • Tear taşını görünce Egwene şaşırır. Kale çok büyüktür. Dünyanın kırılışından sonra yapılan ilk kaleymiş. Tek Güç ile inşa edilmiş. Bu yüzden kale bir dağdan oyulmuş tek parça bir yapı gibi durur. Uzaktan bakılınca binlerce hektar alana yayılan bir dağ gibi durur.  Atuan Sedai'nin dediğine göre bugün Kule'nin böyle bir şeye gücü yetmezmiş. 
  • Kalede yarısı altın , yarısı kırmızı fon üstüne , eğik olarak duran üç hilalden oluşan bir sancak vardır. 
  • Liandrin ve diğerlerinin kendilerini biliyor oldukları için bir handa kalmak istemez Nynaeve. Kalacak bir yer bulduktan sonra kadınların izlerini sürmek için Hurin gibi bir hırsız avcısı tutmayı planlar. Tabi bu planları genelde kendi başına , diğerlerine sormadan yaptığı için Egwene bozulur. Az haklılık payı olsa da Egwene ergen tavırlarına devam etmektedir. Tartışmalarında genelde Elayne aralarında kalır. 
  • Nynaeve atının ismini Gaidin koyar :))
  • Nynaeve yolda ilerlerken sokakta bir şifacının evini görür. Oraya girip mide bulantısı için ondan bir şeyler vermesini ister. Daha sonra Nynaeve otlar ve şifalar hakkında sıkı bir muhabbete dalar. Muhabbetlerini seven kadın onlara akşam yemeğine kalmalarını teklif eder. Nynaeve Guenna Anadan (Ailhuin ) bir süre kendi evinde kalmaları için izin ister. Ailhuin üç güzel kadının ve varlıklı oldukları belli olan kadınların kendi evinde kalmak istemelerinin sebebini öğrenmek ister. Eğer bunu dürüstçe söylerlerse üst katta üç tane boş yatak odasının olduğunu söyler. Bu odalar evlenmiş kızlarına ve yirmi sene önce Ejderin Parmaklarında bir fırtınada kaybolmuş olan kocasına aitmiş. 
    Nynaeve Amyrlin'e tutacağını söylediği üç yemine bağlı kalmaya uğraşarak yeni bir hikaye uydurur. Karanlık dostlarını annesinden bazı şeyler çaldığını ve cinayetler işlediğini , kendilerinin ise adalet yerini bulsun diye onların peşinde olduklarını söyler. Ailhuin bunları duyunca şaşırır. Onlara yardım edecek birini tanıdığın söyler. Adam Juilin Sandar adında bir hırsız avcısıymış ve lordlara olduğu kadar benim içinde çalışır der kadın ve adamı bulmak için evden ayrılır.
    Ailhuin evden ayrılınca Egwene Nynaeve'e , " Bir Aes Sedai olmayı öğreniyorsun. İnsanları Moiraine kadar iyi yönlendiriyorsun " diye laf sokar. Bunun üzerine Elayne Egwene'e bir tokat yapıştırır. Belli ki Egwene'in ergenliklerine onun bile tahammülü kalmamıştır. Üçünün de aynı gemide olduklarını biri zarar görürse üçünün de zarar göreceğini söyler ve bunu kesmesini ister. Ailhuin'e her şeyi olduğu gibi anlatsa daha mı hoşuna giderdi diye kızar Egwene'e. 
  • Tear'da bugünler de gelenlerin çoğu kötü rüyaları durdurmak için bir şeyler istiyormuş. 
  • Leuese Mulan adlı bir ihtiyar balıkçı , bu sene Ejderin Parmaklarında balık yakalamak için ağ atarken üç tane yürek taşı kase ve bir kupa çıkarmış. Şimdi büyük bir gemiyle ticaret yapıyormuş adam. Ailhuan onu uyarmadan önce adam ne bulduğunun farkında bile değilmiş.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR