YENİDEN DOĞAN EJDER 2 - 20 TEAR'DA FIRTINA


  • Ailhuin Juilin Sandar adında ki adamı getirir. Adam birkaç bakıra işlerini yapmaya razı olsa da Nynaeve adama 13 gümüş gümüş marka verir ve aradıkları 13 kadını tarif eder. Sandar'dan sadece kadınları bulmasını başka bir şeye karışmamasını ister. Kadınların çok tehlikeli olduklarını yakalanırsa onuda Ailhuan'ı da öldürebileceklerini söyler. Kadınları bulduğunda 13 gümüş marka daha vereceğini söyler Nynaeve. 
  • Juilin Sandar son zamanlarda çatılarda gezen hırsızların olduğundan bahseder. Gerçi henüz kimseyi soymamışlar ama yakında yaparlarmış. 
  • Adam biraz çapkındır anlaşılan. Kadınlara ücrette almayacağını fakat buna Kardeşliğin kızacağını söyler. ( kardeşlik ne bahsedilmiyor )
  • Savunucular kılıç taşıyan yabancıları rahatsız etmezmiş fakat uzun kalanlar ve burada yaşayan yerlilerin kılıç taşımasına müsaade etmezlermiş. Bu yüzden Sandar bir değnek ve bir kılıç kıran taşır. Bundan fazlasını taşırsa zindana atılabilirmiş. 
  • Kadınlar tuzağa iyice yaklaştıkları için tedirgindir artık.
  • Gece olunca kızlar Egwene'in odasında toplaşır. Egwene ter-angreal ile birlikte uyur ve bir saat sonra kendisini kaldırmalarını söyler. Egwene Tel'aran'rhiod'da henüz kuralları bilmez. Burasının da yaşadıkları dünya gibi kendine has kuralları var gibiydi. Egwene Taşın Yüreğini hayal eder kendini orada bulur. Ama taşın yüreğinde yalnız değildir. 13 kadın Callandor'un etrafında oturmuşlardı ve Liandrin onun orada olduğunu fark eder. Egwene birden panikleyip uyanır. Ama bunu nasıl yaptığını , yatağına nasıl geri döndüğünü bilmez. 
------------------------------------------------------------------
  • Mat ve Thom kiraladıkları Çabuk adlı gemi ile Tear'a yağmuru bir gün de varırlar. Kaptanın adı Derne idi. Gerçekten hızlı gelmişlerdi. Kaptanın dediğine göre şimdiye yüz kez çamura batmış olabilirlerdi ama batmadılar. 
  • Gemiden indiklerinde hala yağmur yağıyordu ve balık kokan çamurlu bir mahallede idiler. Mat'e göre kızlar böyle pis kokan bir yerde aramanın lüzumu yoktur. Muhtemelen kızlar burayı beğenmezlerdi. - Aslında tam da bu kararı kızların kaldığı şifacının evinin önünde verir Mat - 
  • Beyaz Hilal isimli bir hana giderler ve orada oda tutarlar. Hancının ismi Cavan Lopar dı. Mat bir an önce kızlara veya sakalı metçi adama ulaşmak istiyordu . Bu yüzden iki düzüne salonu dolaşırlar o gece Thom ile birlikte. Fakat ne adamdan ne kızlardan bir iz bulamazlar.  En sonunda rast geliş olarak ve son olarak Altın Kap isimli bir hana bakıp kaldıkları yere dönmeye karar verirler çünkü ikisi de çok yorgundur ve artık ayakta uyuyordular. 
  • Mat sanki köşeyi dönen uzun boylu bir adamı Rand'a benzetir ama buna olanak vermez. Rand uzaklarda Ejdercilik oynuyordur Moiraine ile birlikte diye geçiştirir. 
  • Comar'ı girdikleri son handa rast geliş bulurlar. Adam bu handa zar atarak herkesi yener. Ama Thom'a göre Comar hileli zarlar kullanmaktaydı. Tabi bunu insanlar bilse de bir şey yapamamaktaydı. Üste üstlük handaki insanlara karşı küstahça davranıyordu adam.  Comar zengin bir tüccardı. Zenginlerin şehirde kılıç kuşanmasına Savunucular bir şey demiyordu. Hancının dediğine göre adamı hileli zar kullandığı için şikayet bile etseler Savunucular daha onları dinlemeden adamın tek sözü ile kendilerini zindanda bulurlarmış. Comar burada herkesin içinde onu kesse , Savunucular hak ettiği için yapmıştır dermiş. Yani kısaca Tear'da parası olan için adalet varmış sadece. 
  • Biran önce bir şeyler yapmak için kavrulan Mat gidip adamın masasına oturur ve onunla zar atar. Comar Mat'le köylü diye dalga geçer fakat Mat çıkarıp ortaya bir altın marka koyunca işler değişir. Tabi Comar onun efendisini falan soyduğunu düşünür.
    Comar'la zar atarlar. Adam hileli zar attığı halde Mat'in şansı yine zıvanadan çıkmış gibi olur. Adamın hileli zarları ile yener onu. Ardından kızların peşini bırakmasını, "Ceamlyn'e geri dön ve Geabril'e onları bulamadığını söyle veya başka bir yalan at yoksa seni bir daha görürsem öldürürüm " der. Bu şaşkınlık zamanında Comar kızları bulamadığını ağzından kaçır. Tabi adam kılıcını çeker ve Mat'e saldırır.  Comar bir hamlesinde Mat'i düşürmüş  üstündeyken, Mat onu ayakları ile masanın üstüne atar. Mat ayağa kalktığında adam yerde , gözleri açık , hareketsiz şekilde yatar. Comar'ın rast geliş beli kırılmıştır. "Sana gitmeni söyledim Comar, son şansını da tükettin " der Mat.  Comar , " Aptal onların peşinde bir tek ben olduğumu mu sanıyorsun " der ve ölür. 
  • Hancı Mat'in yanına gelir ve hemen buran kaç der. Savunucular buraya geldiğinde seni tutuklarlar der. Ben bunu yapanın uzun boylu , gri gözlü ve kızıl saçlı biri olduğunu söyler der. Adam son zamanlarda rüyamda gördüğüm gerçek olmayan biri diye ekler. Thom ve Mat hemen oradan ayrılıp hanları giderler. 
  • Mat şansının nasıl yaver gittiğini dünür. Her şey rast geliş olunca şansı artıyordu sanki. Düzenli olarak hanları aramışlar ama adamı bulamamışlardı. En son rast geliş girdikleri handa bulmuşlardı adamı. Her şey rast geliş olunca şansı zıvanadan çıkıyordu sanki Mat'in. 
  • Üç gün üç gece boyunca tüm hanları aradılar ama kızları bulamadılar. Bu sürede yağmurda hiç durmamıştı. Thom'un sağlık durumu kötüleşmişti. Adam artık hanlarda flüt çalmayı bırakmıştı. Mat gittiği yerlerde ara sıra zar atıp dedikoduları dinliyordu. İllian'da savaş söylentileri, Mayene de istila söylentileri , Andor'un istilaya giriştiği söylentileri, Deniz halkının ticareti kestiği , Şahinkanadı Arthur'un ordularının dirildiği , Ejder'in gelmekte olduğu söylentileri duydu. Fakat kızlardan bir iz bulamadılar. 
  • Mat'te son zamanlarda kötü düşler görmeye başlar. Egwene , Nynaeve ve Elayne'nın olduğu rüyalar. rüyalarında Beyaz saçlı kahkaha atan bir adam vardı ağlarını bazen Moiraine için örüyor oluyordu. Bazen de bunun yerine elinde kristal bir kılıç tutuyordu. Bazen de bu kılıcı Rand tutuyordu. Bir sebepten rüyalarında Rand'ı daha çok görüyordu. 
* Maule : Tear'ın fakir bir mahallesi. 
* Tavar : Çiftçilerin ekinlerini satmak için geldikleri bir mahalle

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR