YENİDEN DOĞAN EJDER 2 -22 AĞ İÇİN YEM


  • Juilin Sandar araştırma sırasında kara ajaha yakalanır ve Liandrin tarafından konuşturulur. Nynaeve dışarıdayken Egwene ve Elayne yakalanır. Kızlar mücadele etmiş fakat başaralı olamamışlardır. Beklemedikleri bir zamanda Liandrin , Rianna, Amico Nogayin ve Joiya Byir tarafından kaynaktan kesilerek yakalanmışlardır. Kızlar fiziksel olarak  mücadele etmiş fakat bu sopa yemekten başka işe yaramamıştır. Elayna'nın gözü morarmış , yanağı şişmiş ve dudağı patlamıştı. Egwene ise yüzü bereler halinde şişmiş ve neredeyse tanınamayacak şekilde yerde hareketsiz şekilde yatıyordu.
    Nynaeve her şeyden habersiz sokakta Sandar ile karşılaşmış ve o eve gitmesi gerektiği kızlar konuşmak için onu beklediklerini söyler.  Nynaeve eve gittiğinde Ailhuin hava akımları ile bağlı şekildedir. Nynaeve ne olduğunu anladığında karanlık kardeşler ona kalkan koymuşlardı bile. Nynaeve kaçmak için Liandrin'in ağzına vurur. Rianna'ya ise elinin tersi ile vurunca yere yapıştırır fakat aradaki kalkandan kurtulamaz. Nynaeve'de görünmez eller tarafından sopalanır.
    Karanlık kardeşler Lord Samon'un askerleri ile gelmişlerdi kara ajah. Kadınları arabaya bindirip götürürler. 
  • Ailhuin ne kadar hava akımları ile bağlanmış olsa da Liandrin onun Lord Samon'a hizmet etmiş olmasında falan bahseder. Sanki ortada bir bit yeniği var. Rianna Ailhuin'i öldürmek ister ama Liandrin müsaade etmez. Dilini tutarsa yaşaya bileceğini söyler.  Belki bir gün yine hizmet edersin der. 
  • Kara kardeşler kızları yem yapmak için canlı isterler. Sanırım Rand'a tuzak kurmak için kullanacaklar .
  • Kızlar Yüce Lord Samon denilen kişinin Be'lal adındaki Terkedilmiş olduğunu kara kardeşlerden öğrenir. 
  • Gölge'nin kızlarla işi bittikten sonra onları  Gölgeye döndüreceklerini söylerler. Bu iş için 13 Myrddraal geliyormuş.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR