YENİDEN DOĞAN EJDER 2 - 23 ÇARE ARAYIŞI


  • Thom iyice hastalanmış ve artık kızları aramaya yardım edemez duruma gelmişti. Mat bir şifacıya gitmeyi önerse de Thom gönülsüzdür. En sonunda dayanamayan Mat onu en yakın şifacıya sürükleyerek götürmek zorunda kalır. 
  • Rast geliş bu şifacı kadın Ailhuin'dir. Kadın da diğer Tear'lılar gibi solgun bir durumu vardır. Laf lafı açarken , Mat'in şivesini kızların şivesine benzettiği için onlardan konu açılır. Ailhuin tam bilgi vermeye korksa da en sonunda razı olur. O kadınları sevmiştim der kadın. Onların lord Samon tarafından alınıp Taşa götürüldüğünü söyler. Kadının kafası karışıktır yalnız. Yüksek lordlar şehirde tek güç kullanmayı yasaklamışlardı fakat Lord Samon'un kadınları aldırtmak için Aes Sedai göndermesine , hatta onlarla iş birliği yapmasına anlam veremez Ailhuin. 
  • Mat kadına son iki altının verir ve Thom'un çok hasta olduğu için onunla kalmasını ister. Thom tabi bunu istemez çünkü kadın ona zorla ilaç içirir. Thom hastalıktan son zamanlarda iyice güçsüz düştüğü için Ailhuin ona zorla istediği gibi ilaç içere biliyordur. Tedavi olmak istemeyen Thom için onu burada şifacı ile bırakması kabul edilemezdi :) 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR