YENİDEN DOĞAN EJDER 2 - 24 RUH AKIŞI


  • Perrin ve Faile han yakınlarında Moiraine ve Lan ile karşılaşırlar. Moiraine Rand'ın Tear'da olduğunu söyler.  
  • Tear'da da son garip olaylar olmaya başlamıştır. Son dört günde son altı ayda olan kadar düğün olmuştur. Ancak bir senede görülebilecek kadar cinayet olmuş. Bugün bir çocuk yüz adım yüksekliğindeki bir kuleden düşmüş, sonra ayağa kalkmış ve annesine koşmuş. Mayene başı kıştan bu yana taşta "konuk" muş. Bugün yüksek lordların iradesine boyun eğeceğini söylemiş. Halbuki dün bir Tear Lordunun Mayene 'ye adım attığını görmektense Mayene'nin tüm gemilerinin yandığını görmeyi tercih ederim diyormuş. Kadına işkence etmemişler ve kadının demir gibi bir iradesi varmış aslında. 
  • Tear'da herkes aynı rüyayı görmektedir. Taşın Yüreğinde elinde kılıçla, kızıl saçı , gri gri gözlü uzun bir delikanlı. Halk kıyıda köşede Ejder'in gelmekte olduğunu ve rüyalarında gördükleri kişinin Ejder olduğunu fısıldaşıyorlar dır.
  • Moirane ve Lan Tear taşına girip Be'lal ile savaşmayı planlamaktadırlar. Bu sırada diğerleri zarar görmemesi için onları Tar Valon'a gitmelerini söyler Moiraine. 
  • Moiraine ve diğerlerini bilgilendirirken yanlarında Loial yoktur. Olup biteni ona söylemek için Faile hanın özel yemek odasına gider. Bir süre sonra Perrin'in keskin kulakları yemek odasında bir düşme sesi duyar ve kontrol etmek için oraya gider. Faile özel yemek odasının giriş kısmında yere düşmüş hareketsiz şekilde yerde yatmaktadır. Perrin hemen Failenin yanına gitmek ister fakat Moiraine Perrin'e mani olur. Bunun bir tuzak olduğunu söyler. Kadın odada ki ruh akışlarını hissetmiştir. Odada tahtadan bir kirpi vardı. Perrin'in odanın kapısını açmak için kullandığı eli bile karıncalanmıştı.
    Moirane bu tuzağın kendisi için kurulmuş olduğunu söyler. Lan ve Moiraine plan yapmak için odaya girmeyi planlıyorlarmış. Eğer önden Faile gitmiş olmasaydı şimdi yerde yatan Moiraine olacaktı.
    Lan hancı Jurah Haret'i getir. Moiraine adamı sorgular. İki kadın gelmiş ve ona Moiraine 'e sürpriz hazırlamak istediklerini söylemiş ve ellerinde kirpiyi göstermişler. Adam da kanmış. Moiraine hancıyı olanlar hakkında kimseye bir şey söylememesi konusunda tehdit edip yollar.
    Moiraine Be'lal'in nerede olduğunu bildiğini  söyler. Adam belki tuzağın kapandığını hissedebiliyorsa tuzağa onun yakalanmış olduğunu düşüne bilirmiş . Bu yüzden Moiraine vakit kaybetmeden yola koyulur. 
  • Faile bu tuzak yüzünden artık bedeninde değildir. Tel'aran'rhiod 'dadır. Kadının kalbi o kadar yavaş atar ki iki nefes arasında dakikalar sayabilirsin.  Düşgörenler , Düşler dünyasına kendinden bir kısmını yollarmış . Ama sıradan insanlar tüm her şeylerini. Bu yüzden Faile asla geri dönemeye bilirmiş. 
  • Faile burada tuzağa düştüğü için onu bırakıp Tar Valon'a gitmek istemez Perrin. 
  • Perrin Faile'ye yardım etmek için kurt düşü görmeye karar verir. Bu Düşler Dünyası ile Kurt rüyaları aynı yerde görülüyorsa eğer Faile 'ye oraya gidip yardım etmek ister. Bu yüzden kendini de tuzağa yakalatır. Bu sırada savunmasız kalacakları için başlarında nöbetçi olarak Loial'den kalmasını ister. 
  • Perrin Kurt düşüne girince yine onu Çekirge karşılar. Buraya geldiği için kızar. Tehlikenin her zamankinden fazla olduğunu , düşlerde kötü şeylerin gezdiğini , kurtların Taş'tan uzak durduğunu ve kurtların düşlerde birbirine ulaşmaktan korktuklarını söyler Çekirge. Devam ederse öle bileceğini söyler. Genç boğanın(Perrin) burada ki varlığı çok güçlüymüş çünkü.
    Perrin arkadaşının burada tuzağa düştüğünü ve onu kurtaramazsa ölmenin umurunda olmadığını söyler. Daha sonra Perrin Çekirge'den bile daha iri bir kurda dönüşür ve ikisi  Faile'yi aramaya başlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR