YENİDEN DOĞAN EJDER 2 - 25 TAŞIN İÇİNDE


  • Mat taşa girebilmek için Taş'ın etrafını çepeçevre dolaşmıştı. Gece vakti çatıların üzerine çıkmış Taş'a girmenin bir yolunu arıyordu. Hanın odasında sahip olduğu havai fişeklerin hepsini bir araya toplayıp , fitillerini birleştirerek uzatmıştı. Hepsini aynı anda patlamasını umuyordu. Mat çatılarda yanında birde havai fişekleri taşıdığı için biraz zor hareket ediyordu. 
  • Mat bir ara Taş'ın duvarını tırmanan bir adam gördü. 
  • Mat kendi kendine iddialara giriyordu. Kızları kurtarmaya uğraşmasının sebebi de ona göre iddiaydı. ( sanırım Ceamlyn'de ki Geabril ile kendi kendine girdiği iddia. Sanırım Mat iddiaları kendini gaza getirmek için kullanıyor. )
  • Mat çatılar üstünden Tasın duvarlarına ulaşmaya uğraşırken dört Aiel tarafından yakalanır. Onlarla mücadele etmiş fakat hazırlıksız yakalandığı için fazla şansı olmamıştı. Adı Rhuarc olan Aiel onun burada ne yaptığını ve Taş'ı neden incelediğini öğrenmek istiyordu. Tam Ailler Mat'i sorgularken , kendisinin bir hırsız avcısı olduğunu söyleyen bir adam gelir ve Aiellere çatılarda ne yaptıklarını ve neden Taş'ı incelediklerini sorar. Adamın adı Juilin Sandar dır. Sandar elindeki değneği başının üstünde çevirerek Aillere onu ne kadar ustaca kullandığını gösteri ve onlardan korkmadığını belirtir. Tabi bu sırada onun arkasında da bir grup Aiel belirir ve o da yakalanır. :) Şimdi Aieller onu da sorgular. Sandar bugün onu rahatsız eden bir şey yaptığını söyler. Adamın bir tarafı doğru şeyi yaptığını söylese de içinde bir ses bir şeylere ihanet ettiğini söylüyormuş. Bu cılız sesi susturamadığım için buradayım der Sandar.
    Mat'e Taş'ta arkadaşları olduğunu ve onları kurtarmak istediğini söyler. Tabi bunları söylerken kendi mizacı ile esprili bir şekilde yapar.
    Rhuarc Sandar'a bizi yakalatmak için çağrı vermezsen ve sessiz kalırsan sana zarar vermeyiz der .Şehirdeki insanlara zarar vermeye niyetlerinin olmadığını da belirtir Rhuarc. 
  • Aieller Mat ve Sandar'ı bırakıp Taşın duvarlarına doğru ilerlerler. Mat bir ara  300 adımlık taşın duvarlarına baktığında yüzden fazla Aiellin oraya tırmanmakta olduğunu görür. Başta kendisi de o duvarları tırmanmak istiyordu fakat şimdi bu kadar Aiel araya tırmanması demek, Taş'ta alarmların çalması ve yakalanması demek olabilirdi. 
  • Mat çatıların üstü bayram yeri gibi oldu bu akşam diye düşünür. Bir yerlerden arpı ile Thom ve bir han sormak için bir gezgin çıkmadığı eksikti. :)
  • Rhuarc'ın yanında Perrin'in kurtardığı Gaul adında ki Aielde vardır. 
  • Mat ve Sandar yalnız kaldıktan sonra , Sandar Mat'e kurtarmaya uğraştığı kişilerin üç kadın mı olduğunu sorar. Evet cevabını alan Sandar. Irmağın yanında , bir hırsız avcısının tutsağını hücrelere götürebilmesi için bir kapı olduğunu söyler. Eğer Mat onun tutsağı rolü yaparsa oradan girip kızları kurtara bileceklerini söyler. Bu planın gerçeğe dönme şandı olduğu için kuşkuları olsa da kabul eder Mat. 
  • Sandar'ın bahsettiği kapıya gitmeden önce elindeki havai fişekleri Taş'ın duvarında ki bir ok deliğine sokup orada patlatmaya karar verir Mat. Taşın burasında çıkartacağı gürültü sayesinde , kızların tutulduğu hücrelere girerken daha az dikkat çekeceklerini düşünür. Taşın üstünde sorun çıkaran adam yakalanmış olacak böylece rahatça içeri gireceklerdi. Tabi Sandar'a güvene bilir miydi?
  • Mat ok deliğine sıkıştırıp patlattığı fişekler büyük bir gürültüye sebep olur. Mat toz duman olmuş mazgal deliğine baktığında orada bir insanın içeri girebileceği kadar bir deliğin açılmış olduğunu görür. Sonuç karşınında Mat bile şaşkındır çünkü onun amacı sadece gürültü çıkarmaktı. Böylesi bir delik oluşacağını tahmin etmemişti. Geri dönüp Sandar'a güvenip , hücrelere gideceğine buradan içeri girmeye karar verir Mat. Tabi içeri girdiğinde ondan fazla şaşkın şekildeki Savunucu ile karşılaşır ve onlarla değneği ile savaşır. Mat yanına baktığında Sandar'da onunla birlikte savunuculara saldırıyordur. 
  • Sandar duvardan çıkan ışıkları ve gürültüyü görünce Mat'in yönlendire bilen bir erkek olduğunu sanır. Tabi Mat bunun sadece havai fişek olduğunu söyler. 
  • Sandar Savunuculara saldırdığı için şok içindedir. Eğer yakalanırsa bu yüzden kellesi uçurulur muş. Mat ona hemen hücrelere giden yolu göstermesini söyler.
---------------------------------------------------------------
  • Alarmlar Taş'ın içinde kulakları sağır edecek şekilde yankılanıyordu fakat Rand buna aldırmadan yoluna devam etti. Duvarlara tırmanırken eski yarası çok acımıştı. Neredeyse yeniden yırtılacak gibi olmuştu. Aşağılardan gelen boğuk bir gürleme sesi de duydu fakat hiç bir şeye aldırmadan yoluna devam etti Rand.
    Rand her şeye bir son vermek istiyordu , sataşmalara, düşlere, yemlemelere, avlamalara..
----------------------------------------------------------------
  • Kızlar uyandıklarında kendilerini bir hücrede bulurlar. Fakat hala üstlerinde kalkan vardır ve bu yüzden saidara uşamazlar. Dışarıda karanlık kardeşlerden biri nöbet tutmaktadır. Eğer değiştirme dilerse Amico  duruyormuş. 
  • Egwene tekrardan tutsak olmak ve tasmalanmaktan korktuğu için bu onda psikolojik bir durum yaratmıştı. Bu tür tutsak düşme durumlarında diğer kızlardan daha tranvatik tepkiler veriyordu. 
  • Egwene rüyasında Mat'i ve Rand'ı görmüştü uyanmadan önce. Egwene Rand'ın buraya gelmek olduğunu tahmin eder. Rand'ı yakalamak için kendilerini yem olarak kullanacaktı karanlık kardeşler. Rand belki onları kurtara bilirdi ama bir tuzağa düşerse bunu yapamazdı. 
  • Kızları fazla umursamadıkları için üstlerini aramamışlardı. Bu yüzden Egwene'in üstünde hala ter-angreal durmaktadır.  Yüzükle tekrar uyursa belki Tel'aran'rhiod'da yönlendirmeyi başarabilirdi. Aldığı yaralardan dolayı ve tutsak olmamak için harcadığı enerjiler yüzünden çok yordun olan Egwene için bu zor olmadı. Düşler dünyasına girdiğinde gerçekten yönlendire bildiğini gördü. Taşın Yüreğini hayal ederek oraya gitti. Odada, Callandor'un orada hafif bir sis gibi görünen Joiya Byir vardı. Egwene kendine konulduğunda öğrendiği şekilde ona kalkan koyar ve kıpırda yamaması için hava akımları örer etrafına. Kadın uyndığında bunun bedelini ödeteceğini bu yüzden yol yakınken bundan vazgeçmesini söyleyerek blöf yapar fakat Egwene bunu yutmaz. Joiya görünmez darbelerle aldığı yaraların çoğundan  sorumluydu. Bu yüzden bir akış daha örerek kadını döver Egwene. Egwene aynı anda üç tane akış yapabilmesine şaşırır. Burada daha iyi yönlendir adeta. Egwene ona kalkan koyuğu için kadın uyanamaz. 
  • Joiya Egwene'i Düşler dünyasında görmekten dolayı şaşırır. Ona kalkan konduğu için burada olamayacağını söyler fakat sonra kadının bir ter-angreal taşıdığını tahmin eder. 
--------------------------------------------------------------------
  • Perrin bir kurt düşündeydi ve Taş'ta idi. Orada büyük kilitli bir kapıyı koruyan insanları öldürmüşlerdi Çekirge ile. Belli ki oraya kapıyı korumaları için bırakılanlar da nerede olduklarını bilmiyorlardı. Kurt şeklindeki Perrin'i ve Çekirgeyi görünce şaşırıp korkuya kapılıyorlardı. 
  • Perrin sonra tekrar insan şekline gelir ve kilitli kapıdan girince Faile'yi bulur. Faile taş bir sütuna çıplak bir şekilde yatırılıp bir sürü zincire vurulmuştur. Perrin onları çekici ile parçalar fakat kadın kaybolur. Çekirge düşler dünyasının faklı olduğunu söyler. Burada bir avın bir çok sonucu olabilirmiş. 
---------------------------------------------------------------------
  • Mat son beş dakikadır altın işlemeli bir ceket giymiş bir adamla dövüşüyordu. Daha öncede bu giyimde adamlarla dövüşmüştü fakat bu adam gerçekten iyi kılıç kullanıyordu. Adam yüksek lorddu ve adı Darlin'di. Zorda olsa Mat odamın kafasına bir sopa darbesiyle yenmişti. 
  • Mat bitişik koridorda hızla geçen birini Rand'a benzetir. Tam bunu söylemek için sopasını sırtına attın da , sopa bir şeye çarpınca susar. Arkalarında altın işlemeli bir ceket giymiş başka bir adam kafasını tutuyordu. Mat yine şans konusunda zirve yapmıştı. Eğer şansı olmasa arkadan gelen adam ikisini de onlar fark edemeden önce öldürebilirdi. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR