YENİDEN DOĞAN EJDER 2 - 27 EJDERİN HALKI


  • Tear şehrinin her köşesinde insanlar Şafakla uyandılar ve Ejderin Taşın Yüreğinde Ba'alzamon ile yaptığı savaşı gördükleri rüyaları anlattılar ve Taşa baktıklarında Ejderin sancağını gördüler. 
  • Taş'ta neredeyse ikiyüz Aiel vardı. Savaşçılarının üçte birini kaybetmişlerdi fakat kaybettiklerinin on katı fazlasını öldürmüşlerdi Savunuculardan. 
  • Yüksek Lordların zaman içinde topladıkları ter-angrealler ve başka güçle ilgili olan şeylerin içinde Karanlık Varlık'ın zindanının kırılmamış bir mührünü bulurlar.  
  • Bu mühürler yedi taneymiş. Kırılış zamanında güvenlik için dağıtılıp saklanmışlar. Trolloc savaşlarından sonra gerçekten her biri kayıp olmuş. Bu yürek taşları ,mühürler için bir odak noktasıymış. ( ne demek tam anlamadım ama sanırım bir gerçek mühür var ve bu yürek taşlarını kırmadan gerçek mühürleri açamıyorsun. ) Şimdi yürek taşı mühürlerinin üç tanesi kırık bir tanesi sağlam olarak bulunmuştur. üç tanesi hala kayıptır. 
  • Aieller de bir adam klan şefi olmak istediğinde Rhuidean'a Jenn Aiellerinin topraklarına gitmesi gerekiyormuş . Aynı yolculuğu Bilge olmak isteyen kadınlarda yaparmış. Orada hayatta kalıp klan şefi olmaya hak kazanan adamların kollarına ejder damgası yapılırmış. Aynı Ejder sancağındaki yaratık gibi. Sanırım kadınlarında yapılırmış. Rhuarc Bilgeler ve Klan şefleri arasında söylenmeyen bir isim olsa da biz Ejderin Halkıyız der. 
  • Kara ajahtan Amico ve Joiya 'yı yakalamışlardır fakat diğer kadınları kaçmışlardır. 
  • Diğerleri Ejder'in Karanlık Varlık'ı öldürdüğünü düşünse de Moirane ölen kişinin Karanlık Varlık olmadığını düşünür. Ona göre ölen kendine Ba'alzamon diyen bir insandı. Belki baştan beri hiç tutsak edilmemiş biri belki de Terkedilmişlerden ilk özgür kalan biri. Karanlık Varlık denilen şeyin cesedi her ne kadar çabuk çürüse de  bir insana aitti der Moiraine .
  • Egwene Kule'de iken Verin'in kendisine gösterdiği eski el yazmasını hatırlar. Orada Ishamael ve Ba'alzamon isimleri aynı metinde geçiyordu. Buna dayanarak bu ölen kişinin Ishamael olbileceğini söyler Egwene. Moiraine'de böyle olabileceğini söyler. 
  • Ortak olarak konuşup bilgi alışverişi yaptıkları sırada başının üstünde bir şahin simgesi olan bir taç taşıyan bir kadın gelir. Kadın kendisinin Mayene başı Berelain olduğunu söyler. Kadın elinde bir parşömen vardır ve kadın haberci olarak kullanılmaktan şikayetçidir. Kadına bu parşömeni Lanfear vermiş ve Moiraine'e vermesini söylermiş. Beralain habercilik yapmaktan şikayetçi de olsa Lanfear'ın çekimine dayanamamış ve onun dediğini yapmıştır.
    (Berelain ilk izlenim  burnu havada bir kadın imajı verir. Ejder Taş'ı ele geçirmişse , "söyleyin ona Mayene başı bu gece onunla yemek yiyecek" havalarındadır kadın :) Gerçekten de dedi. )
  • Lanfear'ın notunda da "Lews Therin benimdi. Benimdir ve sonsuza kadar benim olacak. Ben gelene kadar saklamanız için sorumluluğunu size veriyorum. " yazıyordu. ( Bir ego tavanda kadın daha :))
  • ve kitabın sonu....

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR