YENİDEN DOĞAN EJDER 2 - 3 İLK GEMİ


  • Thom ve Mat limana gittiklerinde Gri Martı adlı gemi kalmak üzereydi. Rıhtım görevlisi Mat'i tanımıştı. Ona geri dönmesini söyler. Mat Amrylin'in kağıdını rıhtım görevlisine gösterip Gri Martının güvertesine atlarlar. Gemide yer olmadığı için ve izinsiz olarak gemiye atladıkları için kaptan Huan Mallia gemisinden atmak ister. Mat ona Amrylin'in kağıdını gösterir. Kaptan Ars sedaileri sevmese de onları gemiden atmaya cesaret edemez. Çünkü gemisiyle bu limanlarda ticaret yapıyordur. Kaptan onları yine de kılık kıyafetinden dolayı hor görür. Mat istediği altının fazlası verip , bizzat kaptanın kaldığı odasını alır. Ayrıca onun yemeklerinden yiyeceklerdir. Kaptan onların Morgase 'in habercileri olduğunu düşünür. 
  • Kaptan Huan Mallia Tear'lıydı ve birazda boş boğazdı. Kaptan Mayene'den hoşlanmıyordu. Böyle küçük bir yerin şehir olmayı hak etmediğini , sırf gemileri yağ balıklarını bulabildikleri için kendilerinin zeytin yağını ucuza almalarını hazmedemez.
    Ayrıca kaptan Illian'dan da nefret ediyordu. Bir gün orayı yerle bir edip halkını zincire vuracaklarını söyler. Yüksek Lord Samon onlara öyle diyormuş yani.
    Ayrıca Yüksek Lord Samon Aes Sedailerin dünyayı hükmetmeyi planladıklarını söylüyormuş . Onların teker teker avlanıp öldürülmeleri gerekiyormuş. Samon Taşa getirilen çömezlerin ve kabuledilmişlerin bağışlanacağını söylemiş. Kaptan'da bu fikirleri söylerken bunları katılır gibiydi tabi pot kırmamak için bu fikirlerin Yüksek Lord Samon'un fikirleri olduğunu söyler. 
  • Kaptandan sürekli Yüksek Lord Samon'un ismini duymalarına rağmen Thom adamın ismini daha önce hiç duymamıştır. Toprak Lordlarından biri yüksek Lordluğa terfi etse Yüksek Lordlardan birisi ölmesi lazımdı fakat Thom bunu da hiç duymamıştı. 
  • Mat , Morgase'e Elayne'dan bir mektup taşıdığını ve Amrylin'in mühürlü kağıdını Nynaeve'in verdiğini söyler Thom'a. Thom çocuğa pek inanmasa da fazla eşelemez. 
  • Gece yattıklarında Thom'un horlamasından dolayı ve kafasının karışık olmasından dolayı bir türlü uyuyamaz Mat. Gecenin bir yarısı gemiye birileri gelip onları öldürmeye uğraşır. Mat odalarının önünde ikisini değneği ile öldürür. Birini de yukarıda öldürür ve ayağı kaydığı sırada dördüncüsünü de Thom bir hançer ile öldürür. Geminin kıç tarafına bir tekne ile yanaşan diğer ikisi korku tekneyi bırakıp  suya atlayıp kaçarlar. Kaçan adamlar Mat'i gördüklerinde "yüksek lord alsın beni bu o" diye tepki veriler. Mat güvertenin üstünde öldürdükleri adamın sesini de Tar Valon'da onu takip eden adamların sesine benzetmişti. 
  • Gemide ki diğer kişiler uyandıklarında cesetleri görüp şaşırırlar. Thom kendilerinin onları nehir korsanlarından kurtardıklarını söyler. Onların gemiyi soymaya geldiklerini söyler. 
  • Hayatında kimseyi incitmeyen Mat aynı gece üç kişiyi öldürdüğü için şaşırır. ( Seanchan askerini hançer ile öldürmüştü aslında , sanırım hatırlamıyor )
  • Kaptan cesedi incelediğinde onun soğuk biri olduğunu söyler. Bu duruma çok şaşırmıştır. ( Sanırım soğuk biri diye Gri adam'a diyor )
------------------------------------------------------------------------------------
  • Rand rüyasında bir sürü tanıdık yüz görüyordu. Kendini öldürmeye uğraşan yüzler. Selene'de gelmişti rüyalarına , kadının yine ihtişam önermişti. Bu sefer Callandor'u alıp kendisine gelmesini istiyordu. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR