YENİDEN DOĞAN EJDER 2 - 4 DESENİN İÇİNDE


  • Moiraine Jarra'dan çıktıklarından beri hızlı bir tempo belirlemişti. Lugart yolunda eskiden taş döşeli olan zemin zaman zaman yüzeye çıkıyordu. Bu taşlarda garip şekiller vardı. Köpekler taşa pençe izi bırakıyordu sanki ve havada hafif yanık kokusu vardı. Zeminin toprak olduğu yerlerde bu izler yoktu. 
  • Perrin'de sürekli rahatsız edici rüyalar görüyordu. Ölü bir  kurt ta (çekirge) rüyalarına giriyordu. 
  • Rand yola yaya devem ediyordu. Grup Jarra'dan çıkınca onun atını ölü şekilde bulmuşlardı. Kurtlar yada köpekleri parçalamıştı. 
  • Rand'ı takip ederken geçtikleri her köyde garip olaylar olmaya devam ediyordu. Sidon kasabasında yangın çıkmış ve her ev yanmıştı. Willar adlı bir köyde halk uzun zamandır kaynak suyu çıkarmaya uğraşıyor ama başaramıyorlarmış. O gün enteresan şekilde eski kaynaktan su gelmeye başlamış. Köylü kutlamam yapıyordur.
    Samaha da tüm kuyular birden kuruyu vermişti. Köyde herkes Karanlık Varlık hakkında söylenip durur.
    Tallan da, köyde bilinen tüm eski anlaşmazlıklar birden bire su yüzüne çıkmıştı ancak üç cinayet işlendikten sonra insanlar silkinip kendine gelmişti.
    Fyall 'da bu senenin ekinleri bilen en zayıf ekinlermiş. Belediye başkanı evinin arkasına yeni bir tuvalet kuyusu kazarken eski çuvalların içinde altınlar bulmuşlar. Böylelikle halk aç kalmayacaktı. Moiraine paraların eskiden Manetheren 'de basıldığını söyler. 
  • Sonra grup Remen adında bir kasabaya varır. Burada da bir şeyler ters gitmektedir. Wayland'in Demirhanesi isimli bir handa kalırlar. Gainor Furlan adında birine aittir han. Handa ki herkes bayramlık kıyafetlerini giymiş gibiydi. 
  • Remen de kasaba meydanında bir kafeste bir Aiel vardı. Adamı dört adım yukarı asmışlar ve çocuklar gelip geçerken onu taşlıyorlardı. Sonradan öğreniyoruz ki Remen de boru avcıları varmış.
    Kendilerine Lord Orban ve Lord Gann denilen iki avcı ve on adamları köyün iki üç kilometre uzağında yirmi kadar Aiel ile karşılaşmışlar. Aralarında bir çatışma çıkmış. Orban ve Gann yaralanmış ve altı adamı öldürülmüş diğer herkes yaralanmış.  Aillerden de bir tutsak almışlar ve çoğunu öldürmüşler ve bazıları da kaçmış. Köy halkı onları Aiellerle savaştıkları için kahraman gibi görürler. Yalnız adamlar biraz küstah gibidir. Aiellerden geri kalanları bulmak için de Beyaz Pelerinler arkalarından gitmiş. Orban'a göre Beyaz Pelerinler kendi gölgelerini bile bulamazmış, bu yüzden onları bulabileceğini sanmaz. (Adam sanki biraz sıkıyor gibi)
  • Avcılardan bir kadın. Ama diğer avcılarla alakası yok. Gözleri Perrin'in üstündedir. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR