YENİDEN DOĞAN EJDER 2 - 5 FARKLI BİR DANS


  • Ghealdan 'da biri Ejder'in gelişini vaaz ediyormuş. Savaşta Ejderin ordularına hayvanlar bile katılacak diye konuşmalar yapıyormuş. Hancı bunları deyince bu kişinin Masema olduğunu anlarlar. Moiraine bu duruma sinirlenir tabi 
  • Loial'in yatağı şarkı söylenmiş ağaçtanmış. Bu duruma Loial çok sevinir. Böyle büyük bir parçaya bin yıldan fazladır kimse şarkı söylemeye cesaret edememiş. Kendisi bile bu kadar yetenekliyken buna kalkışmamış. 
  • Grup Rand'a bir türlü yetişememektedir. Moiraine 'e göre bu durum geldiği soyun uzun yürümelere ve koşulara uygun olmasındanmış. Moiraine nehirden bir gemiye binerek onun hemen arkasından Tear'a gitmek veya önüne geçmeyi planlamaktadır. 
  • Handaki avcı Orban hala Aiel avladıklarını böbürlene böbürlene anlatır.
  • Perrin meydanda gördükleri Aiel'e bir yardım yapamamaktan için için rahatsız olur. Baltasını alıp gece kafesin olduğu yere gider. Dışarıda ki herkes avcıyı inlemek için hana gitmişti. Bu yüzden sokaklar boştu. Perrin kefesin ipini çözüp tek başına indirir. Onu oraya üç kişi kaldırış. Aiel uzun süredir kafeste iki büklüm durduğu için ayaklarının tekrar işler hale gelmesi için biraz durması gerekir. Adamın adı Gaul du. Sharad Aiellerin İmran boyundanmış ve bir Taş Köpekmiş. Adamlar buraya Şafakta geleni aramak için gelmiş. Perrin bunu duyunca yanlış yöne baktığını kendisininde onu aradığını , Tear'a doğru gitmesi gerektiğini söyler.
  • Gaul Perrin'e ıslaktopraklı diye hitap eder. Gaul buralarda bu kadar çok su görmesi  karşısında hala şaşkındır. Bir kızı yüzerken görmüş ve çok şaşırmıştı. Gaul Dünyada bu kadar çok su olduğunu bilmez diye şaşkınlığını belli eder. 
  • Bir Aiel kehaneti de Tear taşı düştükten sonra Aiellerin üç kat topraktan ayrılacaklarını yazarmış. 
  • Perrin ve Gaul meydandan ayrılamadan 12 Beyaz Pelerin gelir. Gaul onlarla dans eder gibi savaşır. Bir adamdan diğer adama silahsız elleri ile  vuruyordu. Perrin'e de saldırınca Beyaz Pelerinler o da baltasıyla onları biçer. Dövüş bittiğinde Beyaz Pelerinden bir yığın vardı meydanda. İçlerinden bazıları yaralıydı. Meydanda yatan adamların çoğunu Gaul halletmişti. Perrin dayanamayıp sorar , " bu kadar iyi savaşırken nasıl oldu da sizden 20 kişi 12 kişiye yenildi" diye sorar. Gaul böylemi anlatıyorlar diye gülümser. Gaul, Sarien ve o sadece iki kişilermiş. Dikkatsiz davrandıkları için birden kendilerini onların içinde bulmuşlar. Sarien maalesef ölmüş o da aptal gibi yakalanmış. Yani iki Aiel  avcılardan altı adamı öldürmüş ve hepsini de yaralamıştı. 
  • Gaul koşarak meydandan uzaklaşır. Perrin'de tam bunu yapmak üzere iken bir kadın onu görür. Kadın oradan kaçar. Perrin son anda görmüştür.  Ata binmek için bölünmüş dar etekli zayıf bir kadındır. Bu kadın handa Perrin'e bakan kadının tarifine uyuyor. 
  • Perrin kadının arkasından gidemeden Lan gelir ve meydandaki Beyaz Pelerin yığınını görünce hemen gitmeleri gerektiğini anlar. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR