YENİDEN DOĞAN EJDER 2 - 6 ŞAHİN


  • Moiraine ve diğerleri apar topar handan ayrılıp limana giderler. Lan orada çift direkli bir gemi olan Kar kazı adlı geminin kaptanı ile anlaşır. Kaptanın adı Jaim Adarra idi.
  • Gemi limandan hareket etmeye başlayınca güverteye bir kadın atlar. Kadın handaki kadın ve Beyaz Pelerinler ile savaşırken gören kadındır. Kadın kaptanla anlaştıktan sonra Perrin'in yanına gelir. Kendisinin bir avcı olduğunu söyler. Kadının adı Zarine Bashere dir fakat kadın isminin bir avcıya göre olmadığı gerekçesi ile kendine Mandarb diyordu. Bunu duyan Perrin kahkayı patlatır çünkü muhafızın atının ismi de aynıdır. Bunu öğrenen kadın Faile der. Anlamı "atmaca" dır. Perrin bunu duyunca şok olur. Min'in görüsü aklına gelir. Kadının söyledikleri tek tek oluyordu. Kafeste bir Aiel, bir atmaca ve şahin. 
  • Faile Illian'da diğer avcılar ile kutsanmış. Orada bin belki ikibin avcı aynı anda kutsandığı için altı yaşında bir çocuk bile olsa kimse fark etmez der. 
  • Faile borunun Puslu dağlarda olduğunu düşünür. Manetheren'in bir çok şehri varmış eskiden orada. Fakat kadın Perrin ve diğerlerini görünce onların faklı bir grup olduğunu anlar. Moiraine'in Aes sedai olduğunu , Lan 'ın muhafız olduğunu anlamıştır. Bir Aes Sadei bir Muhafız , bir Ogier ve Perrin 'in olduğu grubu izlenecek bir ip ucu olarak görür. Onların onu boruya götüreceğine inanır. 
  • Kadın Aiel'in nasıl kaçtığın halka söylememiş. Onlar Aiel'in zinciri kemirdiğini veya onu kopardığını düşünüyorlarmış. 
  • Orban yaralı olduğu bahane ederek Aiel'in peşinden gitmek istememiş. 
  • Perrin Orbanı küçümseyince Faile Orban'ı Jehannah gördüğünü anlatır. Orada aynı anda dört kişi ile kavga etmiş ve ikisini öldürmüş ikisi de teslim olmuş. Yani Perrin'in küçümsediği kadarda boş değilmiş adam. Orban'ın borunun Kara Orman'da bulunduğuna dair garip bir düşüncesi varmış. 
  • Eskiden Manetheren'in her kraliçesi bir Aes Sedai'miş ve Kralı da muhafızıymış. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR