YENİDEN DOĞAN EJDER 2 - 9 MIZRAĞIN KIZLARI


  • Kızların karşına Aviendha adında bir Aiel çıkar ve yaralı arkadaşlarına yardım etmelerini ister. Aviendha'nın yanın da iki Aiel kadın daha vardır. Bain ve Chiad. Askerler onların bu topraklara musallat olan eşkıya çeteleri olduklarını düşünmüş ve onlara saldırmış. Onlar bunun aksini ispatlayasıya kadar hepsini öldürmek zorunda kalmışlar. Tabi bu sırada arkadaşları Dailin yaralanmış. Kızlar yaralı arkadaşlarının yanına gittiklerinde onun yanında bekleyen başka bir Aiel kadını daha vardır, Jolien. Nynaeve ona şifa vermeyi kabul eder ve şifa verir. 
  • Aieller yalnızca birini öldürecekleri zaman peçe takarlar.
  • Aiellerde birincil kardeş diye annelerin bir olduğu, ikincil kardeşte annelerin kardeş olduğu anlamına gelirmiş. İsterlerse Bilgelerin önünde ant içip birincil kardeş olunabilirmiş. 
  • Mızrakla evlenen kadınlar bir erkeğe veya bir çocuğa bağlanmazlarmış. Tabi bir kadın bunu isterse mızraktan vazgeçerek yapabilirmiş fakat bir daha mızrakla evlenemezmiş.
  • Rhuidan'a gitmek için seçilen kadınlarda mızrakla evlenemezmiş. Çünkü onlar Bilge olurmuş. 
  • Shaarad Aielleri ile Goshien Aielleri arasında 400 yıldır kan davası varmış. Fakat mızrakla evlenen kadınlar, evlendikten sonra bu düşmanlıkları sürdürmezmiş. 
  • Mızrak kızı olan birincil kardeşler bir birlerinin arkalarını kollar ve aynı erkeği paylaşırmış. 
  • Aiel kadınları da sudan korkmaktadır. Çünkü hayatları boyunca üstlerinden atlaya bileceğinden büyük su birikintisi veya akan su görmemişler. Taşlı ırmak dedikleri yer bir söylentiye göre bir zamanlar ırmakmış. Sırf böbürlenme için Taşlı ırmak dermiş buradaki Aieller. Burada taştan başka bir şey yokmuş içinde. 
  • Kırılıştan önce Aieller Aes Sedailere hizmet ederlermiş. Bunun ne tür bir hizmet olduğunu bilmezler. Sonra bir günah işlemişler. Bunun ne olduğunu da bilmiyorlar. Sadece Bilgeler ve klan şefleri bilirmiş. Bunlardan kimseye bir şey demezmiş. Bu yüzden hiçbir aes sedaiye zarar vermeyeceklerini söylerler. Hatta onlar üstlerine şerateş yağdırsa bile. 
  • Kızlar şerateş'in ne olduğunu sorarlar. Aieller bunu bilmedikleri için şaşırır. Eskiden Aes Sedailer kullanırmış bu büyüyü. 
* Bain : Shaarad Aiellerinin Kara Kaya boyundan
* Chiad : Goshien Aiellerinin Taşlı Irmak boyundan
* Aviendha : Taardad Aiellerin Avcı Su boyundan
* Jolien : Nakai Aiellerinin Tuzla boyundan
* Dailin : Taardad Aiellerinin Avcı Su boyundan 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR