GÖLGE YÜKSELİYOR 1 - 12 TANCHİCO YA DA KULE


  • Nynaeve ve Elayne , Egwene'i zar zor uykusundan uyandırdıktan sonra Egwene onlara Düşer Dünyasında tanıştığı Aiel kadını anlatır. Kadının kendisini eğitmek için Kıraç'a çağırdığını söyler. Egwene kadının çağrısına uyup gitmek ister ama arkadaşlarını yalnız bırakacağı içinde biraz suçluluk duygusu hisseder. Onlar gitmesini istemez gitmeyeceğini ama giderse onlara taş yüzüğü bırakıp Düşler dünyasında buluştuktan sonra öğrendiklerini onlara da öğretebileceğini söyler. Nynaeve ve Elayne'de Kıraçlara gitmesi gerektiğini düşünürler. 
  • Egwene'in rüyası sırasında kızlarla birlikte olan Aviendha' ya Amys'i tanıyıp tanımadığını sorarlar. Kadın onu gayet iyi tanıyordu. Rhuarc onun kocası olurmuş. Kadın bir düş gezginiymiş ve bir Bilge olmadan önce Mızrağın kızıymış. Bu yüzden kadın dağlar kadar sert ve bir o kadar acımasızmış. İstediği birini bir kez ele geçirdiği zaman istediği yere kadar saçlarından sürüklermiş. O konuştuğu zaman diğer bilgeler bile onu dinlermiş. 
  • Bu konuşmaların geçtiği sırada Moiraine odaya gelir. Kadın geçen geceki Gölge döllerinin baskınında Joiya ve Amico'nun öldüğünü söyler. Baskın sırasında kapılarında nöbet tutan yüzbaşı akıllılık edip nöbet yerinden ayrılmamış. Oraya da ne bir Myrddraal nede Trolloc gelmiş fakat kadınlar hücrelerinde , dillerinden kapıya çivilenmiş ve boğazları kesilmiş vaziyette bulunmuşlar. Bunu bir Gri Adamda yapmış olamazmış Moiraine'e göre. Anlaşılan Karanlık Varlık'ın onların bilmediği güçleri olduğunu düşünür Moiraine. 
  • Moiraine kızlar planlarını sorduğunda , Nynaeve ve Elayne Tanchico'ya gideceklerini , Egwene ise Aiel kıraçların da ki Soğuk Kayalar yerleşimine gideceğini söyler. 
  • Egwene Kıraçlara yapacağı yolculukta Aviendha'nın ona eşlik etmesini ister fakat kadın enteresan şekilde Nynaeve ve Elayne ile Tanchico'ya gitmek ister. Fakat Moiraine'in elinde bir mektup vardır. Kıraçtaki Bilgelerden kendine yollanmış bir mektup. Üstelik bir ay önce , daha Tear Taşına daha kimse ulaşmadan önce , Adres olarak Tear Taşı ve alıcı olarak ta Moiraine di. Mektubu Kıraçta ki düşgören Bilge kadınlar imzalamıştı. Bunların içinde şu isimler vardı. Amys, Bair, Melaine, Seana
  • Mektupta dik kafalı bir kadın olan Aviendha'nın kendilerine yollanmasını istiyorlardı Bilgeler. Moiraine mektubu Rhuarc'a da göstermiş ve adam bu emirlerini bir an önce uygulamak istemişti. Tabi bunları duyan Aviendha huysuzlaşır. Kendisinin bir Mızrağın kızı olduğunu ve her isteyene bir çocuk gibi gitmeyeceğini söyler. Tabi emirlerin sıkılığı ve Rhuarc'ın tutumunu da öğrenince moreli düzelir ve odanın kapısı çarparak oradan gider. 
  • Anlaşılan mektupta başka şeylerde yazılıdır fakat Moiraine daha fazlasını söylemez. Sadece kıraçtaki Bilgelerin Amrylin gibi emirler yağdırdığını söyleyerek bu durumdan yakınır. 
  • Moiraine eğer hızlı yolculuk etmek istiyorlarsa Maule rıhtımında bir deniz halkı gemisi bulunduğunu söyler Nynaeve ve Elayne'ya . 
* Joilen : Mızrağın kızı
* Sefela : Mızrağın kızı
* Bain : Mızrağın kızı
* Chiad : Mızrağın kızı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR