GÖLGE YÜKSELİYOR 1 - 13 SÖYLENTİLER


  • Mat Taş'tan dışarıda bir meyhanede şarap içiyordu. Bu gece ne zar oyunları nede hizmetçilerin ayak bilekleri dikkatini çekiyordu. Dışarında ki halkın Taş'ta olanlardan haberi yok gibiydi. Mat o geceyi düşünüyordu. Onu öldürmek isteyen bir Gri Adamı öldürmüş ve birden bir Myrddraal'ın hedefi olarak kalmıştı. Elinde ne değneği nede bir yayı vardı. Sadece hançerleri vardı. Hançerleri ile başarılı atışlar yapmasına rağmen , Myrddraal hançerleri siyah kılıcı ile savuşturmayı başarmıştı ve ona " öleme zamanı boruyu çalan" demişti. Mat tam köşeye sıkışmışken başka bir koridordan yarım düzüne trolloc gelerek Myrddraal'ın üstüne çullanmışlar ve onu öldürmüşlerdi. Daha sonrada hayatta kalanlar oradan hızla ayrılmışlardı. Yani Mat'i trolloclar kurtarmıştı. 
  • Mat bu düşünceler ile boğuşurken yan masalardan birinde İkinehir'den bahsedildiğini duydu ve o masaya seğirtti. Masada oturanlar tüccar olabilirdi ama tekinsiz tiplere benziyordu. Yine de Mat'i bir Lord sandılar ve ondan çekindiler. İçlerinden biri Paetram da bir adamdı. Söylentilere göre Beyaz Pelerinler İkinehir'e Ejder'i avlamaya gitmişler ve orada sarı gözlü bir karanlık dostunu arıyorlarmış. Bunu duyan Mat hızla Taş'a Mat'in odasına gider. Söylentileri Perrin'de duymuş ve İkinehir'e gitmek için hazırlanıyordur. Perrin Mat'e gelmek isteyip istemediğini sorar ama Mat Taş'tan ayrılmaya gönülsüzdür. İster ama ayrılamaz. Sanki onu bir şey zorla burada tutar gibidir. Bu yüzden Perrin'e eşlik edeceğini söyleyemez. 
  • Mat neden özellikle Beyaz Pelerinlerin onu aradıklarını sorduğunda, eminin geçerli sebepleri vardır diyerek Mat'i geçiştirir. Perrin geçmişte Beyaz Pelerinler ile yaşadıklarını arkadaşına açıklamaz. 
  • Mat Perrin'in odasından çıktıktan sonra Berelain ile karşılaşır. Kadına selam verir ama kadın onu duymazdan gelir. Mat bu duruma tepki gösterir ve kadına çıkışır.  Kadın durup Mat'i gözleri ile tarttıktan sonra hiçbir şey demeden kendi kendine konuşarak geri döner. Mat konuşmalarından sadece "fazla bana benziyor" kısmını duymuştu. ( Berelain'de bir şeyler peşindedir sanki. Mat fazla fırlama olduğu için onu kullanamayacağını düşünür sanırım )
* Eldrin : Mat'in kız kardeşlerinden biri
* Bodewhin : Mat'in kız kardeşlerinden biri
* Dara : Tombul ahçı yamağı kadın. Mat'in iş pişirdiği kadınlardan biri. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR