GÖLGE YÜKSELİYOR 1 - 16 VEDALAR


  • Loial saldırı gecesi çocukları ve bazı anneleri büyükçe bir odada toplamış ve içeriye ne bir Myrddraal ne bir Trolloc girmesine izin vermişti. Çocukların anneleri ona teşekkür için bir çok çiçek getirmişlerdi ve odası şimdi çiçek doluydu. 
  • Faile Perrin'den intikam almak için ve Perrin ile İkinehir'e gitmek için plan yapmıştı.  Loial'in yanına gelmiş, onun ne kadar kahraman, ne kadar iyi olduğu gibi sözler söyleyerek onu yağlamıştı. Kadın yolları çok merak ettiğini söyleyip Loial'den onu götürmesi için söz almıştı. Herkesten önce onu götürecekti. O ve Loial. Başkaları onlarla gelmek isterse ondan izin alması gerekecekti. Loial bunların altında bir çapanoğlu aramadan kadına söz vermişti. Yollar hakkında anlattıklarına inanmasını istiyordu kadının Loial.
  • Loial Tear'da Shangtai yurdundan Laefar adında bir ogier ile karşılaşmıştı. Ondan aldığı haberlere göre İhtiyarlar onu kaçak ilan etmiş ve annesi onu bulduğunda evlendirip yerleştirmeye söz vermiş. Hatta kadın kim olduğu bile belliymiş ama adam kim olduğunu bilmiyormuş . Tüm bunları anlatırken Laefar olanları komik bulurmuş gibi gülüyormuş. Şüphe yokmuş ki ogier yurda gittiğinde Loial'i gördüğünü söyleyecek ve annesi bir ay içinde burada olacakmış.  
  • Perrin Loial'in odasına gelip ondan kendisi ile birlikte İkinehir'e gelmesini ister. Beyazcüppelerin kendini aradıklarını ve bu yüzden tanıdıklarının acı çekmesini istemediğini söyler. Loial aslında Rand'ın yanında kalıp onun hikayesini birinci ağızdan yazmak ister ama Perrin'in yardım isteği karşısında da kayıtsız kalamaz. Zaten kalsa da annesi geldiğinde onu sürükleyerek yurda götürünce de kitabı yarım kalacaktı. Bu yüzden Loial Perrin'e yardım etmeyi kabul eder.
    Fakat Faile, Loial'in kendisine söz verdiğini söyler. Herkesten önce yollarda kendine eşlik edeceğine söz verdiğini söyler. Yoksa sözünden mi cayacaksın Loial falan diye üstünde psikolojik baskı kurar adamın.
     Loial yardım etmek istediğini fakat Faile'ye söz verdiğini söyler.
    Kadın yollarda İkinehir'e gideceğini kendinden izin isterse Perrin'in de gelebileceğini söyler. Tabi önce ondan izin alması lazımmış. Perrin bunu kabul etmez tabi :))  Siz ikiniz gidin bende sizi takip ederim der. Faile'de o zaman bir köpek yavrusu gibi bizi takip edebilirsin der . 
  • Rand bazı Aiellerle konuşmuş ve Onlardan isteyenlerin Perrin ile gitmelerini söylemiş ve bu durumdan kimseye bahsetmemelerini tembihlemiş. Perrin Loial'in odasından çıktıktan sonra Gaul ile karşılaşır. Adam eğer izin verirse kendisi ile birlikte gelmek istediğini söyler. 
-------------------------------------------------------------------------------------------
  • Elayne Rand'a bir mektup bırakmış ve ona Tanchico ya gittiklerini söylemişti. Adam neredeyse rahatlamış ve mutlu gözüküyordu. Bu yüzden Elaye biraz bozulmuştu.
  • Lan'da rast geliş kızların Tanchico ya gideceğini öğrenmişti ve bu duruma çok kızmıştı.  Ona ne Moiraine nede Nynaeve Tanchico ya gideceklerini söylemişti. Adam oranın savaştan önce bile tehlikeli bir şehir olduğunu ve savaştan sonra çok daha tehlikeli olduğunu söyler. Oraya gitmemelerini söyler. Lan Amrylin'in onları neden öylece Kule'den ayrılmalarına izin verdiğini, Moiraine'in neden kara ajah sorgulama işine onları bulaştırdığına anlam veremez. Thanchico yanında bir Muhafızı olan tam bir Aes Sedai için bile tehlikeli iken onların oraya gitmek istemesine anlam veremez. Eğer illa gitmek istiyorsa da, kendisiyle gelmek istediğini söyler. Nynaeve Amrylin'in kendilerine verdiği kağıdı gösterir ve onun burada Moiraine'in yanında kalması gerektiğini söyler. Onun yerinin Moiraine'in yanı olduğunu söyler. "Unutma sen ölürsen bende uzun süre yaşayamam " deyip odadan ayrılır Lan. 
  • Lan Nynaeve'i omuzlarından kavrayıp ayaklarını yerden keserek öper kızların yanında
  • Egwene ve Elayne hazır Lan'ı Moiraine'den uzaklaştırma şansı  fırsatı varken, neden bunu yapmadığını sorar. Nynaeve Lan'ın kendini Moiraine'e verdiği yemini bozan biri olarak hatırlamasını istemiyorum der. Ben onu sürekli istiyorum der. Kadın bir yolunu bulup Lan'ın bağını bozmasını sağlamak ister. Moiraine bir şekilde onun bağını kendi çözmeliymiş. 
  • Aviendha 'da Rhuidean yolculuğu için hazırlanıyormuş mutsuz şekilde. Kadın iyi şartlarda yolculuğun bir ay süreceğini söylüyormuş. 
  • Egwene taş yüzüğü Elayne ye vermişti. Onlarla Tel'aran'rhiod'da ki Taşta buluşmak için planlar yapmıştı. Böylece birbirlerine bilgi aktaracaklardı. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR