GÖLGE YÜKSELİYOR 1 - 18 YOLLARDA


  • Perrin ile yalnızca Gaul gelmek istemişti. Diğer Aieller gelmek istememişti. Bu yüzden Perrin'in Beyazcüpperleri İkinehir'den atma hayali suya düşüyordu. Muhtemelen teslim olmaktan başka seçeneği olmayacaktı. 
  • Perrin ve Gaul diğerleri ile buluşmak için ahıra gittiklerinde Loial ve Faile'nin yanında Bain ve Chiad'da vardır. Gaul'un dediğine göre Perrin ile Faile'nin birbirleri arasındaki tartışmayı izlemek için ve Faile için geliyorlarmış. 
  • Perrin kendine bir şey olursa Faile'yi oradan uzaklaştırmasını ister Gaul'dan . Yalnız Gaul ve Chiad'ın klanları aralarında kan davası güdüyorlarmış. Bu yüzden Perrin ile Faile arasında bir şey çıkarsa kızların Faile'yi tutacağını , bu yüzden belki istediği şeyi gerçekleştiremeyeceğini söyler Gaul. ama yine de elimden geleni yaparım der. 
  • Bugün Rand bütün Yüksek Lordları yanına çağırmış. Bu yüzden kimseye gözükmeden ve dikkat çekmeden kaleden dışarı çıkabileceklerdi. Perrin Moiraine'i de çağır olmasını umut etti. 
  • Faile ve Perrin arasında ki tartışma devam ediyordu. Faile'e Perrin'in yanlarında yürümesi için kendinden izin almasını istiyor Perrin geri adım atmamak için bunu yapmıyordu. Bunun üzerine kadında "bir köpek yavrusu gibi bizi izlesin " diye ona laflar sokuyordu. Perrin ile Faile'nin tartışmalarına birde Aiel kızlar ve Gaul arasında ki tartışmalarda eklenecek gibi. 
  • Perrin Çevik adındaki atını, Faile Kırlangıç adında güzel bir Tear atını , Loial ise büyük atını aldılar. Aieller mecbur kalmadıkça ata binmedikleri için onların atları yoktu. Aieller kilometrelerce koşa biliyorlardı. 
  • Grup tam ahırdan çıkacakken Taş bir çan gibi çınladı. Etraf titremeye başladı. Perrin'e göre bu muhtemelen Rand'ın işiydi. Bir şeyler onu Rand'a çekiyordu. Koşarak Rand'ın yanına gitmek istedi ama kendini tuttu. Yapmasını gereken şeyler vardı. Zaten Rand'da ne yapman gerekiyorsa onu yap demişti. Perrin zor olsa da yola devam etmeleri gerektiğini söyledi. Rand'ın çekiminden kurtulası ya kadar atlarını dört nala koşturdular. 
  • Loial Yol kapısı ararken Tear'da ki koruluğunda kesilmiş olduğunu görünce çok sinirlenir. Ogierler bir şekilde yol kapılarını buluyorlardı. Bir arının dönüp dolaşıp kovanını bulması gibi. 
  • Loial Yol kapısını açınca ilk olarak içeri Perrin girer. Arkasında Gaul. Gaul'un söylediğine göre kız bu duruma bozulmuş. Yaptıkları anlaşmayı bozduğunu düşünüyormuş. Bu yüzden Perrin'e ceza vermeyi düşünüyorlarmış. Bunu duyan Perrin'in aklına cinlik gelir. Önceki yollarda seyahatinden bildiği kadarı ila içeride ki Yol kapsında kılavuz çizgileri uzanıyordu ilk kılavuz taşına. Onların içeri girmesini beklemeden oraya kadar gidebilirlerdi ve onları orada bekleye bilirlerdi. Nasılsa onlarda oraya gelmek zorundaydılar. Böylece Perrin'in onları beklemeden yola devam ettiğini düşünürlerdi ve telaşlanırlardı.  Böylece Faile hak ettiğini bulurdu. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR