GÖLGE YÜKSELİYOR 1 - 8 MAKUL DÜŞÜNCELER


  • Egwene odadan ayrılınca, bir süre sonra Elayne Rand'a hislerini açıklar. Onu sevdiğini söyler. Rand'da onu sevmektedir. Oda onu sevdiğini söyler. Rand olanlar karşısında şaşkındır. Egwene 'e olan duyguları değişmişti fakat o üzülmesin diye kıza bir şey diyemezken kadının gelip ona bunları demesi onu rahatlatmıştı. Bir birlerine zar zor açıldıktan sonra öpüşürler bile. 
  • Rand'ın rüyaları gerçek olmuştur. Yalnız adam Elayne'yı sevse de Min'i de sevmektedir. Tabi bunu söyleyememektedir. 
  • Rand'ın odasına Yüksek Lordlar geline Elayne ayrılmak zorunda kalır. Yüksek Lordlar , Rand'ın vergileri düşürmesinden dolayı rahatsızdır. Cairhien'de savaş olduğu için zaten bir sene öncenin tahılları ambarlarda duruyormuş ve çiftçiler hala üretmeye devam ediyormuş . Rand başka ülkelere satmalarını söyler fakat Yüksek Lordlar kibirlerinden dolayı Illian ve Mayane ile de iş yapmak istemezler. Tabi Rand son karar olarak yine de vergileri düşürür. 
* Sunamon : Yüksek Lord
* Carleon : Yüksek Lord
* Tedosian : Yüksek Lord
* Meilan : Yüksek Lord
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
  • Egwene Rand'ın odasından çıkmış yürürken Mat ile karşılaşır. Mat sıkıla sıkıla ondan ondan bir tavsiye istemektedir. Mat'in kafasında ki boşluklardan ve garip garip konuşmaktan dolayı kafası karışıktır ve delirmekten korkar. Egwene'e bu konuda bir şey yapabilir mi diye veya yine kendi hakkında bir şey biliyormu diye sorar. Tabi kadın bir şey bilmez ama sorularına yanıt bulabileceğini söyler. Moiraine'in onlara bahsettiği cevap ter-angreal'inden bahseder. Fakat bunun tehlikeli olabileceğini ve girmek isterse mutlaka kendine veya  Moiraine'e söylemek zorunda olduğunu söyler. Genç adam hiç bir Aes Sedai işiyle ilgilenmediği hatta onlardan uzak durmak istediğini söyler. 
  • Mat ile son görüştüklerinde güç kullanarak onu bağlamışlar ve odasını aramışlar kızlar. Çünkü Amyrlin kağıdını vermek istememiş Mat. :) Tabi onlar onu zorla almışlar. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR