GÖLGE YÜKSELİYOR 1 - 9 KARARLAR


  • Mat'i oyun kartları öldürmeye çalışırken gören lordlar onunla oyun oynamak istemiyordu. Dahası dedikodular büyüyerek yayılmış ve birlikte olduğu hizmetçi kadınların bazıları onunla görüşmüyor , görüşenlerde korkuyordu. 
  • Aşığın ne ile meşgul olduğunu bilen yoktu. Gece ve gündüz bir şeylerle meşgul oluyordu ve nadir bulunuyordu.
  • Bir kez Taşın göbeğinde ki Kutsal Emanetlerin oraya gitmiş fakat sonra geri dönmüştü Mat.
  • Mat, Maule ve Chalm'da ki meyhanelerde ve hanlarda vaktini taş atarak veya içerek geçiriyordu. 
  • Perrin'de kıyı mahallelerde ki meyhaneler ve hanlarda gezer olmuştu fakat Mat ile aynı sebeplerden değil. Adam Faile'yi Tear'dan uzak tutacak bir söylenti arıyordu buralarda. Faile'nin adını hikayelere geçire bileceğini  düşündüğü bir söylentinin peşine düşüp gideceğini düşünür genç adam.
  • Söylentilere göre Ghealdan'da ülkenin her yanına yayılmış isyanlar çıkmış. ; Illian  kitle deliliğinden müzdaripmiş. ; Cairhien'de kıtlık yavaş yavaş öldürüyordu; Sınır boylarında bir yerlerde trolloc saldırıları artıyordu. 
  • Egwene ve Nynaeve , Joiya ve Amico ile vakit harcıyorlardı. Tanchico'nun sahte bir ip ucu mu yolsa sahte bir ip ucu mu olduğuna karar veremiyorlardı. Tanchico ile ilgili kitaplarda da Rand'a tehlike yaratacak bir şey olduğuna dair bir şeye rastlamamışlardı. 
  • Aviendha görüşünüşe göre kendi isteği ile Egwene 'i ziyaret etmeye başlamıştı. Kadınla bir arkadaşlıkları başlamıştı. Tabi Aiellerin garip adetleri vardı. Kadın bir sandalyeye oturmaktan rahatsız oluyordu. Bir keresinde Egwene'i küvette , göğsüne kadar suda görünce şok geçirmişti. Kadına göre bu kadar suyu kirletmek israftı. Aviendha Elayna'nın veya Egwene'in Berelain'e şiddet kullanmamalarını anlamıyordu. Ona göre kadını bir hançer dövüşüne veya normal bir dövüşe davet edebilirlermiş. Kadın böylece Rand'ın peşimi bırakırmış. (sanırım Aiellerde işler böyle yürüyor )
  • Nynaeve boş zamanlarında Lan ile birlikte siperlerde yürüyor ve ona sevdiği yemekleri yapıyordu. Tabi aslında kadın yemek konusunda başarılı değilmiş. 
  • Elayne ise Rand'ın harcayacağı boş zamanı olduğunda onunla zaman geçiriyordu. Kadının dört günü vardı ve şimdiden üç günü geçmişti bile. Hatta Mızrağın kızları ona sırdaş olmuş , Rand ne zaman boş kalsa ona haber uçurmaya başlamışlardı. Asıl sürpriz Rand 'ın ona ulusları yönetmek ile ilgili sorular sorması ve onun tavsiyelerini dinlemesiydi. Sırf bu yüzden bile kadın ona aşık olabilirdi. Odalarında Yüksek Lordlar ile görüşüyor onlara emirler veriyordu. Thom'un haberini aldığı üçlü ve dörtlü toplantılarda gizlice belirerek onları ürkütüyor ve verdiği emirleri pekiştiriyordu. Muhtemelen Rand'ı kullanamadıkları için onu öldürtmeye kalkacaklardı bir gün. Ama Rand bir savaş başlatmak istemiyordu. Yalnız Terkedilmişlere karşı bir tepkide veremiyordu. Elayne'nin gitmemesini diliyordu fakat kadından açıkça bunu istemiyordu. Kadın onu beklentisiz seviyordu bu yüzden kendisinde bunu istemeye hakkı olmadığını düşünüyordu. 
  • Berelain odasından dışarı adım atmıyordu.
  • Yüksek Lordlar Mayane hakkında verdiği emirleri uymuyorlardı. Rand onların gemilerini kullanmalarına karşılık takıl teklif edin demişlerdi. Adamlar bunu istemeye istemeye yapmış fakat bu seferde sözleşmeye Yüksek Lord Torean eşliğinde ikibin Tear askeri eklemişlerdi. Tahılın doğru yerlere dağıtıldığını görmek ve Tear'ın çıkarlarını korumak için olduğunu söylüyordu adamlar ( Meilain ve Sunamon ) Torean'ın asıl amacı ona bakmayan Berelain'e ilgisini dayatmaktı ve Rand bunun farkındaydı. Rand Meilain'in elinde ki anlaşma metnini güç kullanarak yakarak adamları astırmakla tehdit eder. Eğer emirlerimi yapmazsanız gün batımında ikinizi de astırırım. "Mayene başı Berelain ile konuşacaksınız ve sadece gemilere karşılık tahıl ve kahrolası Torean yok" diye emir verir. Yoksa hepinizi ikişer ikişer astırırım diye tehdit eder. 
  • Rand artık harekete geçmek ister gibidir fakat yarını bekler. Tar Valon'a hareket edecek geminin gitmesini sonra Elayne ve kızlarda gideceklerdi. Onlarında Kule'ye gitmelerini umuyordu. Orada kara ajahlar bile olsa en azından bura olduklarında güvende olurlardı orada. 
  • Rand odasında yalnız başına dururken birden arkasında Selene belirir. Rand onu gördüğüne şaşırır. Selene ona Lanfear olduğunu söyler. Rand duyduğu şey karşısında şaşkınlığını attıktan sonra saidine uzanmaya çalışır fakat kadın ona engel koymuştur. Callandor'a da uzanamaz çünkü aralarına bir duvarda ona koymuştur. 
  • Bir erkeğin kullanabileceği en güçlü sa-angreallerin üçünden biriymiş Callandor. Selene en güçlülerden birinin nereden olduğunu bildiğini söyler. Sanırım  diğerini oda bilmez. 
  • Lanfear Rand'a kendi gerçek görünüşünü gösterir. Rand çirkin birini görmeyi bekler ama kadın eskisinden de güzeldir. Daha olgun durmaktadır ama güzeldir. Kadın zamanın akmadığı düşsüz bir uykuya , derine gömülmüş. Bu yüzden ona zaman çarkının dönüşü dokunmamış. 
  • Kadın Rand'ın kendisiyle gelmesini ister. Karanlık Varlık kendisini istiyormuş. Diğerleri bu yüzden ondan korkuyormuş. Rand Karanlık Varlık'ın önünde diz çökünce onların üstünde olacakmış. Bu yüzden onu ortadan kaldırmak istiyormuş diğer Terkedilmişler. Eğer kendisiyele gelirse onu eğite bilecek biri varmış. Asmodean isimli Terkedilmiş ona çıldırmadan yönlendirmeyi öğrete bilirmiş. Sonra isterse ikisi diğerlerini ortadan kaldıra bilirlermiş, Büyük Efendi buna aldırmazmış. Dilerse Asmodean'ı bile işleri bittiğinde yok edebilirlermiş. O ve Rand Büyük Efendinin altında sonsuza kadar Dünyaya hükmede bilirlermiş. Sondan hemen önce iki tane çok güçlü sa-angreal yapılmış. Biri onun bir Rand'ın kullanabileceği bir sa-angreal. Güçleri hayal bile edilemez. Onlar ile Büyük efendiye, Yaratıcıya bile meydan okuyabiliriz der kadın fısıltı ile. 
  • Rand kaderinin sadece kehanetleri gerçekleştirmek olduğunu  söyler. Kadın bunun olmasının şart olmadığını. Kehanetleri takip ederse onların onu sadece son savaşa ve kendi ölümüne götüreceğini söyler. Terkedilmişerden birinin onu öldürebileceğini veya Karanlık Varlık'ın onun ruhunu yok edebileceğini söyler. Sonra Zaman Çarkı ne kadar dönerse dönsün bir daha asla yeniden doğamazmış. 
  • Kadın Rand istese de istemese de onun Büyük Efendiye götürebileceğini fakat onun kendi isteğinle gelmesini istediğini söyler. Rand tüm Terkedilmişleri , Karanlık Varlık'ı ve onu öldüreceğini söyler çaresiz şekilde. Aslında hiç bir şey yapamayacak kadar çaresizdir. 
  • Bir hançerle kapıdan içeri giren kasvetli renklere bürünmüş bir adam belirir birden . Adam Rand'ı öldürmek için atılır. O sırada bunu fark eden Lanfear Rand'ın kalkanını kaldırır. Rand Gri Adam'ın elindeki hançeri bir hava akışıyla elinden düşürüp göğsüne saplanmasını sağlar. Adam orada ölür. İlk başta bu Gri Adamın Lanfear'ın işi olduğunu düşür Rand fakat Lanfear kendisinin Gri Adam kullanmadığını ve diğer Terkedilmişlerin anlaşmazsızlık içinde olduklarını kendine söylediğini belirtir. 
  • Lanfear Karanlık Varlık ile konuştuğunu iddia eder. Hatta isterse Kıyamet Çukuruna gidip onu duya bilirmiş. Varlığınla boğula bilirsin der kadın. Bunun ne kadar tasvir edilemez olduğunu , sadece yaşaması gerektiğini söyler. 
  • Rand Gri Adam saldırısı sırasında saidinden yaptığı kılıcı çıkarmıştı. Lanfear şimdi kendine mi saldıracağını sorunca Rand bunu yapamayacağını anlar. Belki kadın kendine saldırırsa yapardı fakat o oracıkta durmuş onu seyrediyordu. Belki kendi bir şey yapacak olsa kadın karşılık verirdi ama şimdi bir şeye girişmiyordu. Sonra ansızın kapıdaki Aiel nöbetçiler aklına geldi Rand'ın. Onlara fark ettirmeden nasıl içeri girmişlerdi. Onlara ne yaptığını sorduğunda kadın bir şey yapmadığını söyler. Rand kapıyı açıp dışarı baktığının da ortalık bir delilik manzarasıydı. 
Sammael :
Rahvin :
Moghedien

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR