GÖLGE YÜKSELİYOR 1 - 14 MAYENE ADETLERİ

  • Perrin önceki gece olan çatışma sırasında omzundan yaralanmıştı. Eğer Faile orada olmasa trollocun darbesi daha ciddi sonuçlar açabilirdi. 
  • Perrin sabahın ilk ışıkları ile Loial'in yanına gidip kendisi ile birlikte gelmesini isteyecekti. Söylentilerin Tear'a gelmesi haftalar sürmüş olabilirdi. Perrin'in İkinehir'e varması da bir o kadar sürebilirdi. Bu yüzden yolları kullanarak gitmek istiyordu ve bu yüzden Loial'den yardım isteyecekti. Loial'de bir an önce Tear'dan gitmek ister gibiydi zaten. Burada olduğunun annesinin kulağına gidip yakalanmaktan korkuyordu. 
  • Perrin Faile'yi burada bırakmak istiyordu. Kadının burada kalması tehlikeli olsa da kendisi ile gelmesinden tehlikeli olamazdı. Zaten Perrin İkinehir'e savaşmaya değil teslim olmaya gidiyordu. Kendi korumaya uğraşırken olsa da cinayet işlemişti. Bu yüzden başkalarının acı çekmesini göz yumamazdı. Teslim olduğunda  muhtemelen asılacaktı. Faile'yi kendiyle götürüp kadının buna şahit olmasına izin veremezdi. 
  • Perrin bu düşünceler içinde eşyalarını hazırlarken odasına Berelain gelir. Kadın Lord Ejder'den istediğini bulamadığını, kendisinin burada bu kadar uzun kalmasının bir hata olduğunu, günler önce Mayene'ye dönmesi gerektiğini söyler.  kendisininde bu sabah Godan'a gitmek için araba ile yola çıkacağını , oradan da  Mayene'ye dönmek için yola çıkacağını söylüyordu. Perrin kadına tüm bunları neden kendisine anlattığını sorunca Lord Ejder'e iletmen için diye cevap verir kadın. Tabi Perrin bunu kabul etmez . Zaten kadının asıl amacıda bu değildir. Kadın Perrin'i Mayene'ye çağırır ve onu baştan çıkarıcı bakışlar atar. Tam bu sırada Faile gelir. Kadın hiç bir şey olmamış gibi söyleyeceğini söyleyip odayı terk eder. Bunları gören Faile Perrin ile aralarında bir şey var sanır. Perrin'e laf sokar. Perrin'de kadını kendinden uzaklaştırmak için yalan atar. Çünkü kadın kendi ile İkinehir'e gelmek istiyor ve Perrin kadını vazgeçiremiyordu. Perrin Berelain gibi bir kadını her erkeğin isteyeceğini falan söyleyerek Faile'yi kırar. Tüm duydukları ile incinen kadın kapıyı çarpıp odadan çıkar. 
  • Perrin 'in niyeti Moiraine duymadan önce şehri terk etmektir. 
----------------------------------------------------------------------------------------------
  • Faile koridorda Berelain'in önüne geçerek onu tehdit eder. Kadın kullanmayacak olsa da hançerini çıkarmış , Perrin 'in kendisinin olduğunu söylüyordu. Perrin'i unutmaya yemin etmezse Berelain'in kafasını yumurta gibi tıraşlayacağını söyler. Bunu söylemesinin ardından Beralain onu bileğinden tutmuş ve havada döndürerek sırtını yere çarpmıştı. Mayene'de her an Tear'lıların suikastine uğrama riski olduğu için savunma dersleri alıyorlarmış. 
  • Berelain kendisine saldırılmasından hoşlanmadığını , bu yüzden Perrin'in peşini bırakmayacağını söyleyerek bunun üzerine Ogier yemini eder. 
  • Faile bunun üzerine iyice sinirlenerek ikinci bir saldırıya hazırlanırken aralarına Rhuarc girer. Faile'nin bileğini kıvırarak onu etkisiz hale getirir. Adam buradaki düzenden sorumlu olduğu için bunu bozanlara cezalar verir. Bu Mayene başı olsa bile. Berelain'e güneş ufukta yükselene kadar odasından çıkmama cezası ve kahvaltı yememe cezası verir. Kadın adamın kendisine bu şekilde emirler vermesinden rahatsızdır. Kendisinin Mayene başı olduğunu hatırlatır. Rhuarc etkilenmemiş gibidir. Daha önceden yaptıkları konuşmayı hatırlatır Berelain'e ve üçe kadar sayacağını ve hala burada görürse.. Bunu duyan Berelain eteklerini toplayıp koşarak oradan uzaklaşır. ( İlk seferde aralarında geçen konuşmayı bilmiyoruz tabi )
  • Rhuarc Faile'ye de eğer ikisinden biri bir daha sorun çıkarırsa ikisini birden çöp taşımaya yollayacağını söyler. 
  • Faile'ye Rhuarc babasını hatırlatıyordu. Babası da onun gibi otoritermiş. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR