GÖLGE YÜKSELİYOR 2 - 1 YOLLARDA


  • Perrin'in onları endişelendirmesin den dolayı Faile çok kızmıştır. Hatta Perrin'i tokatlamaya kadar götürmüştür işi kadın.  Perrin kızarak ensesinden tutmuştur kadını. Yani kısacası yollarda kedi köpek gibi sürtüşerek Faile'nin grubu önde Perrin ve Gaul arkada devam ettiler.
    İkinehir'deki yol kapısına vardıklarında bir trolloc saldırısına uğrarlar. Kokuyu daha önceden Perrin almıştır. Trolloclardan sonra bir Soluk'ta onlarla saldırır. Hemen hepsi Trolloclardan ufak tefek çizikler almışlardı. Myrddraal'ı da zar zor öldürdükten sonra Perrin Kara Rüzgar'ın sesini duyar ve grup yolkapısına doğru koşar. Kendilerinden başka Trolloclarda vardı. Onlarda Kara Rüzgar'dan kaçıyorlardı. Grup güç bela kendini dışarı atınca arkalarından gelen iki trolloc Kara Rüzgar'a yakalanır. Trolloclar ne kadar çırpınsa ve kaçmaya uğraşsa da ondan kurtulamaz ve karanlığa gömülürler.
  • Loial yol kapısından çıkarken , içeriden açılmasını sağlayan yaşam ağacı yaprağı şeklindeki anahtarı alır ve dışarıdan kapatır yolkapısını. Böylece içeride ki gölge dölleri buradan çıkıyorlarsa artık burayı kullanamayacaklardı. 
  • Grup Puslu Dağlardaydı. Yol kapısı eskiden Manetheren şehrinin olduğu yerdeydi. Tabi Manetheren'in son kralı Aemon al Caar Thorin Trolloc savaşında ölmesinin ardından tekgüç ile yok edilmişti. Emond Meydanı isminin taşıyan yerde bu kraldan geliyordu. 
  • Perrin vadinin uzak ucunda iki beyaz şahin görür. Bunlardan biri bir okla vurularak ölür diğeri ise ağaçlardan kalkan kuzgun sürüleri tarafından parçalanır. Yalnız Perrin gördüklerinden tam emin olamadığı için ve diğerlerini telaşlandırmamak için bir şey demez. 
  • Perrin etrafta neler olup olmadığını öğrenmek için buradaki kurtlara ulaşmaya uğraşır. Normalde insanların olmadığı böyle yerlerde kurtlar olması gerektiği halde zihninde hiç kurda rastlamaz. 
  • Parlak ışıklar Trollocların gözlerini kamaştırırdı. Ani ışık değişimlerine gözlerinin alışması biraz zaman alırdı. Muhtemelen bu yüzden Trolloc saldırısından sağ kurtulmuşlardı. Trolloclar birden onların ışıklarını görünce gözleri kamaşmış olmalıydı. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR