GÖLGE YÜKSELİYOR 2 - 2 GHENJİ KULESİ'NE


  • Geç vakit olduğu için yolkapısının yakınına yirmi adım ara ile iki kamp kurdular çünkü Faile böyle olmasını istemişti. Loial artık sözünü yerine getirdiğini , bu inatlaşmanın sürmemesi gerektiğini söyler. Loial Perrin'in grubuna katılmak istese de Perrin çaktırmadan ona orada durmasını işaret eder. 
  • Akşam olunca kurdukları kaplarda nöbetleşe olarak uyumaya başlarlar. Perrin kafasını koyar koymaz uykuya dalar ve bir kurt rüyasına dalar .
    Rüyasında gökyüzünün bir kısmı kararır ve bir pencere gibi bir şeye dönüşür. Orada Rand vardır ve deli deli gülmektedir ve onu gizli bir göz izlemektedir. Sonra görüntü solar ve Nynaeve ve Elayne'yı görür. Tehlikeli bir hayvanın avlayıp yollarına devam ediyorlardır. Sonra Mat'i gördü. Önünde iki yol vardı. Yazı tura atıp bir yol seçti. Seçtiği yolda aniden üstünde siperlikli bir şapka, asa ve kısa kılıç belirdi. Başka bir pencerede Beyaz Kule taş taş ufalanırken yanında uzun beyaz saçlı bir kadın ile Egwene'i gördü. Şaşkınlık içinde ona baktı ve sonra onlar da ortadan kayboldu.
    Perrin Kurt düşlerinde kurt aradı ama hiç yoktu. Sonra kuzgunları gördüğü yere gitti ve orada bir adam gördü. Adam ona gerip geldi. Soğuk ve gerçekte insan değil. Adam'ın durduğu yerde ölü bir kurt vardı. Adam bir kurt öldürmüştü. Perrin kızgınlıkla adamı kovaladı. Katil'i yakalayamasa da izini kaybetmiyordu. Katili gözden kaçırmadan çayların, yolların , köylerin , ırmakların üzerinden aştılar. Sonra ileride bir şey parladı. Metal bir kule. Adam o tarafa koştu ve gözden kayboldu. Kule 60 metre yüksekliğinde ve 12 metre çapındaydı. Cilalanmış çelik gibi parlıyordu ve Perrin girecek bir yerini bulamıyordu. Bu sırada kurt düşüne Çekirge gelmişti. Ona dur sesleniyordu " Katili kovalıyorsun . Genç boğa. Burada bedeni ile bulunuyor ve öldürebiliyor . Uzun zaman öncesinden belirsizce hatırlanan ve geri dönmüş bir şey. Gölgenin yaratıkları artık düşlerde yürüyor. Güvenlik yok. " diyordu Çekirge ve ona bu kuleye girmenin tehlikeli olduğunu söyleyip durdurmaya çalıştı. Ghenji Kulesinin insan türü için tehlikeli bir yer olduğunu söyler kurt.
    Bu sırada arkasında birkaç adım ötesinden duran altın rengi saçları ile bir kadın gördü. Kadın saçlarını örmüş ve beline uzanıyordu. Kadın emirlere aykırı olsa da onu uyarmaya geldiğini söylüyordu. " Ghenji kulesine bir kez girdikten sonra, insan dünyasından  olsan da çıkmak güçtür. Burada ise imkansız. " diye uyardı kadın Perrin'i. Kadın Kule'nin  Aelfinn ve Eelfinn dünyalarına açılan bir kapı olduğunu söyler.
    Kadın buraya kaçan katil ve onun gibileri yılanlar ve tilkilerle benzetme yaparak anlatır. Kuralları bozmak dışından onları yenmenin yolu yokmuş. Onlar gölgenin kendisi gibi kötü değillermiş fakat insanlardan çok farklı oldukları için kötü olsalar da aynı olurmuşlar. Onlardan uzak dur. Aelfinn ve Eelfinn'den uzak dur, bu kuleden uzak dur. Elinden geliyorsa Düşler dünyasından uzak dur , burada karanlık şeyler yürüyor diye uyarır kadın Perrin'i . Katil yaşlıdır ama kötülüğü kadimdir der kadın. Bunları konuştukları sırada Çekirgenin arkasından bir yere bir gölge düşer. Omuzların üstünde iki kılıç kabzası yükselen bir adamın gölgesi. Fakat bir an sonra yok olmuştu. Hem kadın hem o . 
  • Perrin Çekirge'ye kadından bahsettiğinde Çekirge kimseyi görmediğini söyler. Belli ki bunu sadece Perrin görmüştü. 
  • Perrin Çekirge'ye kuzgunları ve yollardaki Trollocları anlattı. " Eski evinden kaçın Genç Boğa (kurt sürüsünün işaretlediği araziyi kast ediyor ) Dikkat et Genç boğa. Son av yaklaşıyor. Son avda birlikte koşacağız. " der Çekirge. 
  • Kurt düşünde ölen kurtlar sonsuza dek ölürmüş. Çekirge tam bilmese de burada ölürsen sana da aynısı olabilir de. 
  • Kurt düşleri kurtların öldükleri zaman geldikleri ve yeniden doğmayı bekledikleri yerdi. Fakat kurtlar garip şekilde ölmeden önce de buranın bilincindeydiler.  

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR