GÖLGE YÜKSELİYOR 2 - 3 EVE DÖNÜŞ


  • Dağlardan köye varmak üç gün almıştı. Eskiden Rand'ın kaldığı ev şimdi yıkıntı halindeydi. Belli ki birkaç ay önce yakılmıştı çiftlik. Bu çiftliğe vardıkların da güneş batmak üzere olduğu için burada kamp kurdular. Perrin sabah güneş doğmadan bir saat önce kalkıp gizlice Gaul ile birlikte terk etti kızları. Perrin'in kafasında teslim olmak olduğu için bu işe Faile'yi karıştırmak istemiyordu. Oradan gizlice ayrılırlarken Bain veya Chiad onları gördü ama ses çıkarmadı. Perrin kızın sessizliğinden dolayı minnettar oldu. 
  • Sabahın erken saatinin de faydasıyla kimseye gözükmeden hana geldiler. Hanın salonunda gümüş ve kalaylı kap kacağı parlatan Bran ve Marin al'Vera yı bulur Perrin. Çift onu gördüğü şaşkındırlar ama gözleri hakkında hiç yorum yapmamışlardı. Biliyor olmalıydılar. Egwene'nin burada olup olmadığını sordular. Al'Vera lar kızların ve Nynaeve'in  Aes Sedai olmak için eğitim aldığından haberleri vardır. Egwene onlara mektuplar atmış bunlardan üçü onların eline geçmişti. Belli ki Nynaeve'de bir mektup atmış ama ellerine geçmemişti. Hatta Elayne ve Min adında iki arkadaşları olduğunu bile biliyorlardı. 
  • Onu gören al'Vera lar sevinseler de köyü terk etmesinin kendisi için daha iyi olacağını söyler ve onu ikna etmeye uğraşırlar. Perrin Beyazcüpperin onu aradığını bu yüzden ailesine zarar verebileceklerini , bunu engellemek için teslim olması gerektiğini söyler. Bunun  üzerine çift olup biteni anlatmaya başlar. Perrin'in çiftlikte yaşayan tüm ailesi öldürülmüştü. Bunu Trolloclar yapmıştı. Bu yüzden köylüler geceleri dışarı çıkamaz olmuşlardı. Hatta civar köyler bile bu durumdaydı. Köyü Trolloclardan koruyanların Beyazcüppeler oluğunu söylerler. Her ne kadar iyi işler yapmasalar da Trolloclara karşı ister istemez onları koruyorlarmış. Hatta bir trolloc saldırısı sırasında iki aileyi kurtarmışlar. Tabi al'Thor çiftliğinin başına gelenler onların eseriymiş. 
  • Perrin Bran ve Marim'e teslim olmaktan bahsederken kapıdan içeri Faile ve Aiel kızları girer. Konuşulanları duyan Faile ,Perrin'in planını duymuştur. Kız her kesin önünde Perrin'i güzelcene fırçalar. Loial nerededir bu konu hakkında bir şey demezler .
    Perrin kendisi ile tanışmadan önce Beyaz Pelerin öldürdüğünü ve onu karanlık dostu sandıklarını , bu yüzden teslim olacağını söyler. Faile buna öfke ile  karşı çıkar. 
  • Bran al'Vare bu konuşmalar sırasında sık sık çamdan dışarı bakıyordu. Belli ki Beyazcüpperlerin gelmesinden endişeleniyordu. 
  • Aieller adetleri gereğince Marim hanıma önce çatısını ve mezrasını korumak için izin istemiş sonrada ona hediye vermişlerdi. Muhtemelen Tear'dan aldıkları ganimetlerden di bunlar. Gaul altın bir tuzluk ve ufak bir tas. Kızlar ise altın bir tas ve süslü gümüş bir karabiber değirmeni hediye etmişlerdi. Perrin biliyordu ki tüm İkinehir'de bunlar gibi değerli süs eşyaları bulmak zordu.
  • Beyazcüpper 'in yanında Padan Fain'de varmış. Kendine Beyazcüppeler de Ordeith diyordu adam ve kendisine köylüler Padan Fain diye seslendiğinde onlara tepki vermiyor ve o olmadığını söylüyormuş. Beyacüpperlerin kumandanı Lord Bornhald olsa da Fain'in de onların üstünde biraz otoritesi varmış ve Tam'ın evini yakmak onun işiymiş. Bunu yapan Beyazcüppeleri yönetiyormuş. Tam ormana kaçmadan önce okları ile birkaç dört beş tanesini şişlemiş ve Cauthon çiftliğine tam zamanında ulaşıp Abell'i ele geçirmelerini önlemiş. Ama Beyazcüpperler Natti ve kızları (Mat'in annesi ve kız kardeşleri )  tutuklamış. Bir de Haral Luthan ile Alsbet'i. Fain onları asacakmış fakat Lord Bornhald izin vermemiş ama bırakmamıştı da. Bildikleri kadarı ila zarar görmemişler. Gözlem Tepesinde Beyazcüppe kampında tutulu yormuşlar. Fain Rand'dan, Perrin'den ve Mat'dan nefret eder gözüküyor ve onlarla akraba herhangi birinin başına 100 altın ödül koymuş. Tam ve Abell için 200. Lord Bornhald'da özellikle Perrin'e ilgi duyuyormuş. Köye geldiği zamanlar onun hakkında sorular soruyormuş. 
  • Abell ve Tam şimdi Batıormanında bir yerlerde saklanıyorlarmış. 
  • Bran ve Marim kötü şeyler yapmış olsalar da Beyazcüpperlere ihtiyaçlarının olduklarını , Perrin'in burada yapacak bir şeyinin olmadığını söylerler. Üstelik köyde Beyazcüppelerin yaltaklığını yapan kişiler varmış ve Perrin'i burada olduğunu görünce koşa koşa onlara giderlermiş.  fakat buna Aiel kızları karşı çıkar. Kendilerini kurtlardan korumak için aslanın insafına bırakmak olarak görürler. Bu gidecekleri mideyi seçmekten başka bir şey değil derler. Kendinizi savuna bilirsiniz derler. Onların gördükleri kadarı ila Rand, Perrin ve Mat çok iyi savaşçılardır. Neden sizde kendinizi savunmuyorsunuz diye patlar Aiel kızları. Çift kendilerinin basit çiftçiler olduklarını söyler. Lord Luc Trolloclara karşı savaşmak için onları örgütlemekten bahsetmiş ama onlar bunu yapmak için evlerini terk ettiklerinde buraları savunmak için kimse kalmamasından endişe ettikleri için ona katılmak istememişler. 
  • Eward Congar, Hari Coplin ve Cenn Buie Beyazcüppelere köpek gibi yaltaklanıyorlarmış. Daise Congar artık köyün yeni Hikmetiymiş ve o durdurmazsa Wit Congar'da hikayeler anlatmak için Beyazcüppelere koşmaya hazırmış . 
  • Lord Luc boru avcısıdır.  Adam Valera borusunun  eskiden Manetheren olan bir yerlerde olduğunu düşündüğü için buradaymış. 
  • Perrin Padan Fain'in bir Karanlık dostu olduğunu ve Trollocları o gece kendi elleriyle o getirdiğini söyler Bran ve Marim'e. 
  • İkinehir'de insanların kapılarına ejder dişi çiziliyormuş. Muhtemelen Coplin ve Congarların çizdiklerini düşünür al'Vare lar. 
  • Perrin Beyazcüppelerin komutanını Geofram Bornhald sanmaktadır. Sadece kumandan Bornhald diye bahsedildiği için. 
* Paetram : Perrin'in 9 yaşında ki erkek kardeşi. Trolloc saldırısı sırasında öldürülmüş. 
* Deselle : Perrin'in 12 yaşında ki kız kardeşi. Trolloc saldırısı sırasında öldürülmüş. 
* Adora :Perrin'in 16 yaşında ki kız kardeşi. Trolloc saldırısı sırasında öldürülmüş. 
* Eward :Perrin'in amcası. Trolloc saldırısı sırasında öldürülmüş. 
* Madge : Perrin'in yengesi. Eward'ın eşi Trolloc saldırısı sırasında öldürülmüş. Çocukları da öldürülmüş.
* Carlin : Perrin'in eniştesi. Daha önceden ölmüş . Neain'in eşi. 
* Neain : Perrin'in halası. Trolloc saldırısı sırasında öldürülmüş.  
* Ealsin : Perrin'in hiç evlenmemiş büyük halası. Trolloc saldırısı sırasında öldürülmüş. 
* Tırmık : Hanın sarı kedisi. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR