GÖLGE YÜKSELİYOR 2 - 4 MEŞENİN ÖTESİNDE


  • Perrin son duyduklarından sonra teslim olma işinden vazgeçer. Fakat özellikle Marim hanımın köyden gitmesi gerektiği konusundaki ısrarlarına uymaz. Kadına göre Perrin'in burada değiştire bileceği bir şey yoktur, olan olmuştur. Yalnız Perrin 'in becerebilirse Luthan efendi ve karısını kurtarmayı, Mat'in annesini ve kız kardeşlerini kurtarmayı düşünür çünkü Mat'e onlara göz kulak olmak için söz vermiştir. Trolloclar hakkında da bir şeyler yapmak ister. Perrin köyde hiç bir trolloc veya soluk varken buradan ayrılmaya niye yoktur.
    Şimdilik fazla kişi değildiler. Tam ve Abell'i bulabilirlerse sekiz kişi, belki Lord Luc kafa dengi birisi ise kendilerine katılır diye umarlar .
  • Geri dönmemek konusundaki fikirlerini değiştirmeyeceklerini gören çift onları gizlemek için eski hastaevi'ni kullanmak isterler. Onlara yol göstermek görevini Marim alır. Perrin'de yolu bulabileceğini düşünür ama Marim yolda gereksiz birileri ile karşılaşma riskleri olduğu gerekçesi ile kendisi eşlik etmek ister. Hanın çıkışında Cenn Buie ile karşılaşırlar. İhtiyar adam ilk başta pelerini ve derin şapkasının ardına gizlenmeye uğraşan Loial'i  sonrada Perrin'i fark eder. Loial'i trolloc sanır ama Marim bir onun bir Ogier olduğunu söyler. Cenn Perrin'i Beyazcüpperlere söylemek ile tehdit eder ama Marim saftirik ihtiyarı idare etmeyi bilir. Bunun Kadın Kurulunun görevi olduğunu ağzını sıkı tutması gerektiğini , eğer tutamazsa karısının ve yeni hikmet Daise'in kendisi ile ilgilenmesi gerekeceğini söyleyerek ihtiyarı korkutur. Cenn bu konu hakkında kimseye bir şey söylemeyeceğim diyerek oradan ayrılır. 
  • Cenn 'in boş boğazlığı yüzünden Bran'ın başına sorun açtığını öğreniyoruz. Beyazcüpper Bran'ın kitaplarından altı tanesini kafirce yazılar yazdığı gerekçesi ile almışlar ve hanı didik didik aramışlar. Bir şey bulamayınca da Bran'a kafirlik üzerine uzunca bir nasihat dinletmişler. 
  • Marin al'Vare onları saklanmaları için eski hasta evine görürken ormanda iki Muhafız ile karşılaşırlar. Marim onları biliyordur ve Bilerek onları buraya getirmiştir. Adamların ismi Tomas ve Ihvon'du. Beyazcüpperler Gözlem kulesinin oraya gelmeden önce Muhafızlar ve anlaşılan Aes Sedai(ler) oradaymış ve Kadın kurlunun bundan haberi varmış. Beyazcüpper gelince buraya (ormana) gelmişler. Kadın kurulunda bunu bilen kadınlar gizli tutuyorlardı , hatta eşleri ile bile paylaşmıyorlardı bu bilgiyi. Marim Bran'a bile dememişti. 
  • Perrin Aes Sedailardan uzak durmaya uğraşırken burada da onlarla karşılaşmış olmaktan dolayı gerilmişti . Ama en azından Muhafızları olduğuna göre kızıl ajah olmamalıydılar. 
* Corin Ayellin : Cenn Buie'ye çatısını tamir ettiren ama memnun kalmayan İkinehir'li biri. 
* Hari ve kardeşi Darl : Beyazcüpperlerin yalakları 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR