GÖLGE YÜKSELİYOR 2 - 6 SORULACAK SORULAR


  • Sabahın ilk ışıkları ile Beyazcüppelerin kampına gitmek için hazırlanan Perrin ve diğerlerine Verin'de katılacağını söyler. " Bunun herhangi bir aptallıkta sana yardım edeceğim anlamına geldiğini sanma. Sen aldatmacalarla dolu bir delikanlısın. Hiç birini benim üzerimde denemeye kalkma " diye uyarır Verin. Perrin ile birlikte sadece Alanna gelmek istemez. Diğerleri Perrin ile gelmek ister. Yalnız Loial'i dikkat çekeceği gerekçesi ile yanlarına almak istemezler. Zaten Perrin'de Alanna'nın ne yaptığını takip edecek bir göz kalmasını istemektedir. Bunu çaktırmadan Loial'e söyler. 
  • Alanna'nın garip bir mizacı vardı. Hiç beklenmedik espri anlayışı veya tutumu bir  şimşek gibi geliyor ve gidiyordu. Bazen Perrin'e öyle bir bakıyordu ki , Aes Sedai olmasa Perrin onun kendisine hayran olduğunu düşünecekti. 
  • Faile belli ki babası hakkında sırlar saklıyor. Perrin ara sıra kızın açıklarını yakalıyordu ama bunu kızın fakir bir aileden geldiği için yaptığını düşünüyordu. Perrin kızın neden numara yaptığını anlamıyordu ama kızı bozmakta istemiyordu. Madem böyle davranmak istiyor , tamamdı. 
  • Verin'in Perrin'in atının sadağında duran çekiç dikkatini çeker. Fakat bu konuda bir şey demez. 
  • Kahverengi ajahlar başka ajahların bilmedikleri şeyleri bilirdi . Perrin bu yüzden Verin'in kurtlar ile koşanlar hakkında kendisinden daha fazla şeyler bildiğini düşünür. İnsanlığını kurtlara kaybetmemek için kadına bir şeyler sorabilirdi. Elyas Machera yeniden bulmak dışında en iyi şansı bu olabilirdi. 
  • Gözlem tepesine akşam saatlerinin son ışıklarında varmayı hedefliyorlardı. Bu yol buyunca Perrin terk edilmiş çiftlikler gördü. Fakat bunların hiç biri Trolloclar tarafından yağmalanmış gibi durmuyordu. Faile'de Seldeae 'da bir çok yağmalanmış çiftlik görmüştü. Trollocların yarattıkları vahşet buradaki çiftliklerde yoktu. Dahası bir çok trolloc olmasına rağmen neden onlar Emond meydanına veya Deven Yoluna saldırmıyordu. Beyazcüppeler olay yerine yetişe siye kadar onlar çoktan köyü yerle bir ede bilirdiler. Perrin'e göre bir şey trollocları bunu yapmak için tutuyor olmalıydı.
    Işığın Evlatları haberlerin yayılmasına izin veriyorlarsa eğer bu bir savaş başlatabilirdi. Bu kadar güneyde Trollocların yakıp yıkması ve Beyazcüppelerin olması. Bunu duyan Kraliçe Morgase buraya asker yollayabilirdi.
    Fakat Trollocların saldırıları bir tuzaksa bu Rand'a kurulmuş bir tuzak olmalıydı. Bu tuzağı kim kurduyorsa kendi ile yetinmek zorunda kalacaktı. Perrin'in de onlara yakalanmaya niyeti yoktu. 
  • Tam mola vermek için eski bir dost olan al'Seen çiftliğinden durmak ister. Perrin köy merkezinden bu kadar uzakta olan bir çiftliğin nasıl olup ta burada korkusuzca durduğunu düşünür ama kısa sürede cevabı görür.
    (Aiellerin dillerde yayılmasını önlemek için onları çiftlikteki kişilerin gözlerinden uzak tutarlar ve başka bir yerde mola için vakit geçirmelerini söylerler. )
    Perrin'in ilk dikkatini çeken şey evlerin ve ahırların saz damlarına tünemiş, ellerinde yaylar ve sadaklar olan sekiz dokuz çocuk olur. Çiftiliğe girdiklerinde burada üç aile yaşadığını öğrenir Perrin. Wit'in Batıormanına çok yakın olan çiftliği trolloc saldırısına uğradığı için buraya gelmişti. Flann Lewin'in ailesi de öyle. Jac al'Seen iyi bir adam olduğu için onları kendi çiftliğinde ağırlıyordu. 
  • Verin, Tomas ve Faile'yi gören çiftlik sakinleri onları şaşkınla izlerler. Onların kim ve ne olduklarını kafalarında oturtmaya çalışmaktaydılar. Verin büyük yılan yüzüğünü anlaşılmamak için takmıyordu. 
  • Çiftlik sakinleri Perrin hakkında rahatsız edici şeyler duymuşlardı ve bu konu hakkında ona soru sorarlar. "Perrin Mat ve Rand'ı bilmiyorum ama ben Beyaz Pelerin öldürdüm. Bir arkadaşımı öldürdüler ve ben onu ve kendimi korumak için yaptım " der. Ve onlara asıl karanlık dostunun onların yanında gezen Padan Fain olduğunu söyler. Üstelik adam bunu kendi itiraf etmişti. Tombul bir kadın olan Flann'ın karısı Adine buna inanmaz bir tavır sergiler. Yalnız diğerlerini Perrin'in dediklerine inanır. 
  • Bu konuşmaların geçtiği sırada içeriye elinde kendinden büyük bir yay olan sıska bir çocuk girer ve heyecanla "Lord Luc" geliyor diye bağırır. 
* al'Loraslar : Çiftliklerini trolloclar yüzünden terk etmiş çalışkan İkinehir liler. 
* Barsterelar : Çiftliklerini trolloclar yüzünden terk etmiş çalışkan İkinehir liler. 
* Astelle al'Seen : bastonunu yürümekten çok vurmak için kullanan yaşlı kadın. 
* Laila Dearn : Perrin'in köyden ayrılmadan önce onunla evlenmeyi düşündüğü zamanlar olmuştu. O zamanlar kızda ona karşı boş değildi. Kız şimdi şişmanlamış evlenmiş ve bir bebeği vardı. 
* Natley Lewin : Laila'nın kocası
* Wil al'Seen : Deven yolundan gelmiş yakışıklı bir akraba. Ama çocuksu gözükecek kadar yakışıklıydı. Emond Meydanına geldiğinde tüm kızlar ona bakıp iç geçirlermiş. Şimdi Faile'nin yaptığı gibi :) Perrin kızın yanına gidip Wil'e selam verince çocuk onun gözlerini ve silahını görünce Faile'ye bakmayı kesip , korkarak oradan uzaklaşmıştı.
* Elisa al'Seen : Jac'in karısı 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR