GÖLGE YÜKSELİYOR 2 - 7 DESEN'DE YENİ BİR ÖRGÜ


  • Lord Luc orta yaşlarında , uzun boylu, geniş omuzlu bir adamdı. Kılık ve kıyafeti ile tam bir beyefendiydi. Erkek , kadın ve çocuk tüm al'Seen ve Lewinler onu karşılamaya koştular; gülümsemeler, eğilmeler ve diz kırmalarla çevresine doluştular.  Perrin İkinehir'lilerin herhangi birine yaltaklandığını görmemişti ama bu yaklaşıyordu. 
  • Lord Luc onlara trolloclara karşı kendilerini savunmaları için danışmanlık yapıyordu. Beyazcüppelere direnmeleri için kendi haklarını savunmaları için cesaretlendiriyordu. 
  • Lord Luc Verin'in yüzünü görünce ufak bir şaşkınlık geçirmiş ama kimseye fark etmemişti. Kadın giyimi sıradan bir çiftçi kadını gibi olsa da Lord Luc onun yaşsız görünen yüzünden belli ki Aes Sedai olduğunu anlamıştı. Adam Aes Sedaiları biliyordu. Al'Seen hanım Verin'i dışarından gelmiş bir alim olarak tanıştırdı ona. Zaten onlarda öyle biliyordu. 
  • Chiendelnalı Lord Luc. Dediğine göre bu ev Murandy'de küçük , eski bir evmiş. 
  • Faile'de kendisinin bir boru avcısı olduğunu söyleyerek ona alık alık bakar. Tabi Perrin belli etmese de buna kızar . Kız önüne gelen erkeğe alık alık bakıp kendini aptal durumuna düşürecekse kendi bilirdi. 
  • Lord Luc Perrin'i görünce bir an irkildi ve bir şok ifadesi oluştu. Tek güzünün kenarının seyirmesi dışında bunu azametle saklamayı başarmıştı. Luc'u şaşırtan sarı gözleri değildi. Perrin bundan emindi. Adam daha çok onu tanıyor ve burada gördüğüne şaşırmış gibiydi. Ama Perrin bu adamla daha önce karşılaşmamıştı. Bundan da fazlası adam Perrin'den korkar gibiydi. 
  • Lord Luc çiftlikte yaşayan insanlara tavsiyeler veriyordu. Flann'ın çiftliği saldırıya uğramadan bir gün önce adam onlara gelmiş ve bir saldırı anında neler yapmaları gerektiğini anlatmıştı. Flann sanki onun tavsiyeleri sayesinde kurtulmuşlar gibi anlatsa da aslında Beyazcüppe devriyesinin olay yerine gelmesiyle kurtulmuşlardu. Çocukların çatılarda nöbet tutması fikrini de onlara Luc vermişti. 
    Perrin tüm bunlara tepki gösterir. Trollocların karanlıkta kedi gibi gördüklerini , onları gördüklerinde zaten her şey için çok geç olacağını söyler. Ayrıca böle toplanmaya hazır üzümler gibi ayrı ayrı durdukları sürece ne trolloclara nede Beyazcüppelere karşı direnç gösteremeyeceklerini söyler. Beyazcüppelere bel bağlamak ve onların trollocları uzak tutmasını ummak zorundasınız diye hararetlenir. Çiftlik sakinleri önce Perrin'e itiraz etseler de sonradan ona hak verip Emond meydanına gitmek için hazırlık yapmaya başlarlar. 
  • Tüm bu olanlar karşısında Verin şaşkındır ve notlar alır. Bunu Verin veya bir başkası söylese kimse onlara aldırış etmezdi, İkinehirli insanlar inatçıydı ve Perrin buraya gelmeden önce ne olursa olsun burada tutunmaya kararlıydılar. Verin bunu Perrin'in ta'veren olmasına bağlıyordu. Hatta kadın onun işine karışmadan onu izliyor ve notlar alıyordu. Bir ta'veren'i iş başında görmekten mutlu gözüküyordu. Tamam Perrin bir Rand gibi dünyanın yönünü değiştirmiyordu ama İkinehir'in değiştirdiği kesindi.
  • Perrin'e göre Luc saçmalıyordu. Kapına dayanan Beyazcüppelere meydan okumak. Oğlanların çatıda trolloc nöbeti tutması. Felakete açık iki kapıydı. Fakat onlar birlikte tek bir yerde olurlarsa direnmek için şansları olabilirdi. 
  • Verin Perrin'i Alanna'ya dikkat etmesi hakkında uyarır ama pek fazla şey söylemez.  Beyaz Kule'de pek çok tasarı olduğunu , bunların hepsinin kötücül olmasa da çok geç olasıya kadar anlamanın zor olabileceğini söyler. 
  • Faile kendinin aptal ettiğini söyler Perrin'e. Wil ve Luc'a onu kıskandırmak için öyle davrandığını söyler. Perrin'de zamanın da onu uzak tutmak için söylememesi gerek şeyler söylediği  için üzgün olduğunu söyler. 
  • Çiftlikten  ayrılma zamanı geldiğinde , çiftlikteki dört genç onlara katılır. Wil al'Seen , Jac'in oğullarından bir olan Ban ve iki de Lewin gelmişti; Tell ve Dannil. Onlard Flann'ın yeğenleriydi. Çiftlikten bir buçuk kilometre uzaklaşıp ta üç Aiel onlara katılınca çocuklar şok geçirmişlerdi. Bu Aieller kahkaha atmasına sebep olmuştu. 
  • Perrin yollarında ilerlerken yakınlarından geçtikleri diğer çiftliklere de uğradı. Aynı konuşmayı onlara da yaptı. Hepsi başta itiraz etti ama sonra eşyalarını toplamaya başladılar. Perrin'in uğradığı çiftlikler bittiğinde  toplam onüç genç onlara katılmıştı. Torfinnler, al'Dailer, Ahanlar ve Marwinler. Yaylar ile silahlanmışlar, uyumsuz görünüşlü midilliler ve saban atları sürüyorlardı ve hepsi Beyazcüppelerin tutsaklarını kurtarmaya can atıyordu. Perrin bundan hoşlanmasa da onların kendilerine katılmasını engelleyemiyordu. Her seferinde gittiği çiftliklerde gençler birbiri ile konuş ve sonuçta 13 kişi olmuşlardı. 
  • Beyazcüppe kampı Gözlem Tepesinin eteklerinde kendi başına bir köy gibi uzanıyordu. Akşam olduğunda gizlice girip tutsakları kurtarmaya karar verirler. Yönetimi Perrin tamamen ellerine almıştı. Kimsenin de bundan şikayetçi olur bir yanı yoktu. Verin dikkatle Perrin'i izliyor notlar alıyor ama bir şeye müdahale veya yardım etmiyordu. Tomas'ta ufak tefek yardımların dışında bir şeye karışmıyordu. Karanlık çökünce Perrin, Faile ve üç Aiel gizlice kamp alanına girdiler. Kampta gizlice ilerlerken iri ve güçlü bir subay Faile ve Perrin'e saldırır. Adam Perrin'i boğazını tutup onu boğmak üzereyken Faile bir odunla kafasına vurarak adamı bayıltır; daha sonra onu bağlarlar. Aieller de tutsakların tutulduğu çadırın oradaki nöbetçileri etkisiz hale getirdikten sonra Haral Luthan, Alsbet, Nanti , Bode ve Eldrin'i çadırdan çıkarır. Yakınlarda bulunan Beyazcüppe atları çalıp oradan kaçarlar. Tabi bu sırada kampın içinde alarm boruları çalmaya başlamıştı. 
  • Perrin , Tam ve Abell 'e kurtarılanları bildikleri saklanma yerine götürme emri verir. Onlarla birlikte Aieller, Faile, Hu ve Haim 'de yollar.  
  • Perrin daha sonra geri kalanla Beyazcüppelerin dikkatini çekerek kuzey yoluna oradan da güneye dönerek kaçmak için harekete geçer. Çıkardıkları gürültüler onları kovalamalarını sağlayacaktı ve böylece diğerleri rahatça kaçabilecekti. 
  • Verin'in Perrin'e yardımı dokunmuyordu. Bunu dünkü anlattığı sebeplerin geçerliliğine bağlıyordu. Sadece yarım saat sonra şiddetli bir sağanak yağışın olacağını söylemişti Perrin'e. Perrin bu sayede Beyazcüppeleri atlatmayı düşündü. 
* Jon Gaelin : Kuzey yolunda bir çiftçi
* Dannil : Çiftliklerden Perrin'e katılan gençlerden biri. 
* Bili al'Dai :Çiftliklerden Perrin'e katılan gençlerden biri.
* Hu Marwin: Çiftliklerden Perrin'e katılan gençlerden biri. aralarındaki en iyi iz sürücü. 
* Jaim Torfinn :Çiftliklerden Perrin'e katılan gençlerden biri. aralarındaki en iyi atıcı.
* Kenley Ahan : Çiftliklerden Perrin'e katılan gençlerden biri.
* Haim :Çiftliklerden Perrin'e katılan gençlerden biri.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR