GÖLGE YÜKSELİYOR 2 - 9 KESKİN DERSLER


  • Egwene , Bilgelerden habersiz Tel'aran'rhiod'a girmeyeceğine söz vermişti ama yinede Elayne ile buluşmak için Taş'ın yüreğine gider. Orada dedikoduları birbirleri ile paylaşırlar. Rand'ın başına gelenler, gemide olanlar vs. Tam bu sırada Egwene ensesinden tutulup çekilmiş gibi Düşler dünyasından çıkarılır. Bunu yapan Amys'dir . Amys egwene'e kalkan koyduktan sonra onu ayaklarından baş aşağı asar ve onun gözlerinin önünde bir canavara dönüşür ve suratının yanında dişlerini açar kapar. Egwene epey korkar ve yine uyanır. Fakat bu sefer yine yatağının başına Amys vardır. Egwene iyice gerçek mi rüya mı kafası karışır. 
  • Egwene kendisini yeşil ajahtan bir Aes Sedai olduğunu ve bunu yapmaya hakkı olmadığını söyler Amys'e. Amys kendilerine söz verdiğini ama sözünde durmadığını, bu yüzden artık kendisine ders vermek istemediğini söyler. Egwene ona yalvarır. Buraya gelmeden önce arkadaşlarıyla Taş'ın yüreğinde buluşacaklarını söyleyerek onlara söz verdiğini , bu yüzden habersizce Düşler dünyasına girdiğini söyler. Ne istersen yaparım der. Amys ise ondan küçük bir kız gibi saçlarını iki yandan örmesini ve uçlarına kurdele takmasını ister. Eğer bir daha verdiği sözleri tutmazsa onun eteklerini ufak bir kızın elbisesi gibi kısaltacağını ve eline bir bebek vereceğini söyler. Bundan Taş'ın yüreğine arkadaşları ile buluşmaya birlikte gideceklerini ama onlara sadece kendi istediği kadarını verebileceğini söyler. Yani kısaca onun sözünden çıkmayacaktı Egwene. Egwene dört bilgeden ders alınca muhtemelen onlardan daha iyi bir düşgören olacaktı ama gerekli eğitimi alamazsa iyi bir düşgören olmadan önce ölebilirdi. Bu yüzden Amys'in isteklerini kabul eder. 
  • Egwene gerçekten güçlüydü. Amys ona kalkanı zar zor koymuştu . Kadın o anki panikle neredeyse Amys'in koyduğu kalkanı kıracaktı. 
  • Amys Egwene'i Bilgelerin çadırlarının arkasındaki başka bir çadıra götürür. Egwene o çadırı daha önce görmemiştir. Oraya girmeden önce çırılçıplak soyunurlar. İçerinde bir kazanın içindeki sıcak taşlara su dökerek içeri savuna gibi yapılmıştı. Çadırın içinde dört Bilge, Aviendha ve Moiraine'de vardır. Bilgeler Rand'ı kontrol etmek ister. En azından ne planladığını ve neyi yanlış yaptığını kulağına fısıldaya bilmek istiyorlardı. Egwene'e Rand ile aralarını nasıl olduğunu sorarlar. O da eskisi kadar güvenmediğini söyler. Gerçi Egwene veya Moiraine 'e güvense ve onları dinlese bile kadınlar Bilgelere ne kadarını söyler endişeliydiler. Bu yüzden Rand 'ın yanında sürekli durması için Aviendha'yı görevlendirmek isterler ama kadın ceza alma pahasına red eder. Ondan nefret ettiği söyler. Kadın enteresan şekilde Rhuidean'dan sonra Rand'dan iyice nefret eder olmuştu. Bilgeler ne kadar tehdit etseler de kabul etmeyecek gibidir. En sonunda Egwene Elayne için yap. Hem ona göz kulak olmuş olursun gibisinden sözler sözler söyleyerek onu ikna eder. Tabi Bilgeler kendi verdikleri görevi kabul etmeyip kendine başka bir amaç çıkarmasına biraz bozulurlar. Ama sonuçta kadın Rand'a yakın duracak ve onunla konuşup ağzından bir şeyler almaya çalışacaktı. Görevi buydu. 
  • Kıraçta gece gündüz farkı çok fazlaydı. Gündüz çok sıcakken gece soğuktu. O kadarki insanın nefesi soğuktan belli oluyordu. 
  • Yönlendirebilen Aiel kadınları arasında yabani yoktu. Onlar kendi kendine öğrenmek zorunda kalıp , bu yüzden ölmek zorunda kalmıyorlardı bir şekilde.
    Yönlendirebilen erkekler ise Afet savaşmak için gidiyorlar gidiyorlar ve orada çıldırmadan önce son savaşlarını veriyorlardı. 
  • Nynaeve ve Elayne Tear'da Deniz Halkından olan kaptan ile konuşup kendilerinin Aes Sedai olduğunu söylediklerinde, onlar Aes Sedaiların Rand'a hizmet ettiği şeklinde yorumlamışlardı bunu. Hatta yolda karşılaştıkları diğer Deniz Halkından kişilere de bunu yayıyorlardı. Caramor'un Rand olduğunu, Aes Sedaiların ona hizmet ettiğini söylüyorlardı. Nynaeve ve Elayne aslında bunun tam olarak böyle olmadığını söylemezler. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR