GÖLGE YÜKSELİYOR 2 - 14 TROLLOC AVCISI


  • Kurtarma gecesi Verin'in çağırdığı fırtınanın şiddeti onu bile şaşırtmıştı. 
  • Aybara çiftliğinin saldırıya uğradığı gece 14 Aybara katledilmişti. 
  • Perrin'in yanında ki İkinehirli gençler, Perrin'in onları görmeden veya karanlıkta tanımasına alışamamışlardı hala ama Perrin onların neyi tuhaf bulduğuna aldırmıyordu artık. 
  • Perrin İkinehir'li gençler ile birlikte iki trolloc grubunu avlamıştı. İlk seferinde gençler ürkek ve korkak davranışlar sergiliyordu. Fakat 30 kadar trollocu uyurlarken yakalamış ve hepsini öldürmüşlerdi. Trollocların ateş üzerinde ki yemek kazanlarında ne pişirdiklerini gören gençler o günden sonra daha kararlı olmuşlardı. Daha sonraki sefer sayıları 40 kadar olan ve başlarında bir Myrddraal olan bir gruba pusu kurmuşlardı ve onları da yok etmişlerdi. 
  • Yalnız grup artık eskisi kadar iyi beslenemiyordu. Avcıların yakaladıkları şeylerle yetinmek zorundaydılar. Buda bazen bir ziyafet çoğu zaman ise az yiyecek demekti. Perrin avcılığı kötü olan gençleri geri yollamıştı. 
  • Perrin ve grubunun kamp kurduğu yere Faile ve Lord Luc gelir. Lord Luc artık herkesin Emond Meydanında olduğunu ve artık onlarında geri dönmeleri gerektiğini söylüyor ve gençlerin akıllarını çekiyordu. Perrin henüz trollocların bitmiş olamayacağını , bu yüzden henüz geri dönemeyeceğini söyler. Geri dönmek isteyen olursa , geri dönmekte serbest olduğunu söyler. Bu sırada Gaul gelir. Sukorusu bölgesinde gizlice ilerlemekte olan bir trolloc grubu gördükleri bilgisini verir Perrin'e. Bu haber sonrası Perrin'in haklılığı ortaya çıkmıştır. Perrin Luc'u dahada sıkıştırmak için kendileri ile kalmasını , bu grupta bir lordun ve bir boru avcısının olmasının iyi olacağını söyler. Tabi Luc kendisine Emond Meydanında ki insanların daha fazla ihtiyacı olduğunu söyleyerek geri döner. Faile onunla birlikte köye geri dönmez , Perrin'in yanında kalır. 
  • Loial'in Faile'den yolladığı habere göre Alanna iki kere ortadan kaybolmuş. Hatta bir keresinde Muhafızı Ihvon bile kadını bulamadığı için şaşırmıştı. 
  • Perrin evleri yakılan birkaç kişiyle konuşmuştu. Hepside saldırıya uğramadan birkaç gün önce Lord Luc tarafından ziyarete uğramıştı. Bu yüzden Perrin adamdan kuşkulanır. 
  • İkinehir de haberler yayılıyor ve köye gelen insanların sayısı artıyordu. Perrin'den Altıngöz diye bahsediyorlardı. 
  • Lord Luc'un dediğine göre ; Beyazcüppeler İkinehir'lilerin kendini savunmak istemelerinden memnun değillermiş ve onlara baskın yapan grubu yakalayıp idam etmek istiyorlarmış. 
  • Perrin'in yanında ki İkinehirli gençler çalıların ve ormanların içinde yüzlerce Aiel'in saklandığını düşünüyorlardı. Üç tane Aiel görmelerine karşın böyle düşünmek onları rahatlatıyor gibiydi. Bu yüzden Perrin bu konuda sorulmadıkça bir şey demiyordu. 
  • Ban'al'Seen ve Danlil İkinehir'li gençlere kumandanlık yapıyordu. 
  • Perrin ve yanındakiler trollocları pusuya düşürmek için 70 kişi  konuşlanırlar. Fakat pusu düşürmeyi umarlarken kendileri pusuya düşerler. Bir Myrddraal ve yüz kadar trolloc tarafından arkalarından saldırıya uğramaları sonucunda 27 İkinehirli genç ölür. Colly Garren, Jared Aydaer, Dale al'Taron, Ren Chadin bunlardan bazılarıydı.  Perrin de bir okla yaralanmıştı. Son anda Ihvon gelip dövüştüğü Myrddraal'i öldürmese belki Perrin'de ölecekti. Grubun geriye kalanından bazıları da yaralıydı. 
  • Alanna Perrin'i bulması için Muhafızı Ihvon'u yollamıştı. 
  • Aieller Gaul'un hafifçe aksaması dışında yaralanmamıştı. Faile'nin yanağında bir çizik vardı. 
  • Gerçekten savaşmaya hazır Aieller ve Ihvon kalmıştı. Bu yüzden ayakta dik şekilde durabilen herkes yayları elinde sağlam bir görüntü vermesi gerektiğini söylemişti Ihvon. Eğer geri kalan trolloclar onların savaşamayacak vaziyette olduklarını anlarlarsa saldıra bilirlerdi. Gerçekten de Perrin birbuçuk kilometre boyunca trollocların kokusunu aldı. Sonra onların kokusu azaldı ve onları takip etmeyi bıraktılar. Bu trolloclar ölen Myrddraal'e bağlı değildi, bu yüzden ölmemişlerdi. Ama onları güden bir Soluk olmadığı içinde riske girmek istemiyorlardı. 
  • Yaralılar olduğu için durup dinlenmeleri gerekiyordu. Bir süre ilerledikten sonra Perrin müzik ve insan sesleri duydu. Başta hayal olduklarını düşündü ama diğerleri de sesleri duymuştu. Sese bakılırsa mutlu insanlar. Perrin bu sesleri duyduğuna memnun şekilde hızlandı. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR