GÖLGE YÜKSELİYOR 2 - 15 TUATHA'ANLAR ARASINDA


  • Seslerin geldiği yerinden Tuatha'an arabaları olduğunu anlayınca Gaul, Bain ve Chiad geceyi onların yanında geçirmek istemez ve ormanda kalmak için ayrılırlar. 
  • Tuatha'anlar enteresan şekilde eskiden tanıştığı grup çıkar. Onları Rean karşılar. "Ateşlerimizin başına hoş geldiniz . Şarkıyı biliyor musunuz ? " diye karşılar onları adam. Perrin, ; "Karşılaman ruhumu ısıtıyor Rean, tıpkı ateşin eti ısıttığı gibi ama şarkıyı bilmiyorum "  Perrin ve Rean 'ın selamlaşması ve birbirlerini tanıması karşısında grubun geri kalanı şaşkınlıkların gizleyemezler. 
  • Rean'ın karısı Ila Perrin'e Elyas'ı görüp görmediğini sorar. 
  • Perrin onlara burada kalmamaları gerektiğini, buradan 7.5km ötede trolloclarla savaştıklarını söyler. Emond Meydanına gitmeleri gerektiğini söyler. Rean buna yapamayacaklarını , insanların kendilerini suçlamadan kabul etseler bile insanların birlikte yaşadıkları yerlerde şiddet olduğunu söyler. Artı Dünya değişmektedir. Aradıkları şarkıları şimdi bulamazlarsa muhtemelen bir daha hiç bulamayacaklarını bu yüzden sürekli hareket halinde kalmaları gerektiğini söyleyerek Perrin'in teklifinin geri çevirir. 
  • Perrin'i arabalardan birinin içine yatırırlar. Perrin'in sol göğsünde kırık ok sapı durmaktadır. Trolloclar çok sık yay kullanmazlarmış fakat kullandıklarında da çengelli ok başları kullanırlarmış. Bu yüzden Ila böyle bir oku çıkaramayacağını söyler. Bu yüzden yarayı iltihaptan korumak için bir merhem ve Perrin'in acılarını dindirmek için bir uyutucu içecek hazırlar. Sabah olduğunda Emond Meydanına gideceklerdir. Orada bu oku çıkaracak yetenekte kişi vardı. 
  • Perrin 27 kişinin ölümünden kendini suçluyordu. Ihvon sayesinde kurtulduklarını söylüyordu. Faile bunun kendisini suçu olmadığını aksine orada insanları bir arada tutarak ölümlerin sayısını azalttığını söyleyip teselli etti onu. Ihvon'un kendisinin ve Perrin'in hayatından başka bir şey düşündüğünü sanmıyordu kadın. Orada gençleri bir arada tutanın Perrin'in kendisi olduğunu düşünüyordu. 
  • Perrin'in dinlendiği arabaya bir müddet sonra Aram gelir. "Gözlerin Elyas'ın yolunu izlediğin ve kurtlarla konuştuğunu görüyorum. Senin yaprağın yolunu asla bulamayacağını biliyordum zaten" diye Perrin'e laf sokup Egwene'i sorar. Perrin onun bir Aes Sedai olduğunu ve yorgun olduğunu söyler ve gitmesini ister. 
  • Faile bazen babası ile ilgili örnekler verdiği için Perrin kadına babasının kim olduğunu sorar. Kadın sırlarının artık saklanmasına gerek olmadığını düşünmüş olmalıdır ki her şeyi anlatır. " Babam Bashere Evi'nden Davram'dır. Bashere , Try ve Sidona Lordu. Afet sınırı koruyucusu. Yürektopraklarının savunucusu.  Saldeae 'nın Kraliçesi Tenobia'nın Mareşal-Generali ve amcası.  " der kadın. Kereste ve kürk tüccarı olması konusunda da yalan atmadığını sadece eksik söylediğini belirtir kadın. Babasının arazilerinde kereste, iyi yün, buz biberi, kürk ve daha pek çok şey üretilirmiş. 
  • Perrin onun bir Leydi olduğunu ama ortalarda bir boru avcısı olarak gezinerek ne yapmak istediğini sorar. Faile'nin iki ağabeysi Trolloclarla savaşırken ölmüş. Bir tanesi de avlanırken atından düşerek ölmüş. Sonuçta Faile en büyük olduğu için muhasebe kayıtları ve ticareti öğrenmek zorunda kalmış. Ailede adet böyleymiş. Kadın bu işleri sıkıcı , kuru ve donuk bulur.
    Babası Maedin adındaki kardeşini yanına alıp Sınırboylarına gittiğinde artık dayanamamış. Saldaea 'da kızlara kılıç ve savaş öğretilmezmiş. Ama babası giderken ona uşak olarak eski bir askerini bırakmış. Eran ona hançer kullanmayı öğretmiş. Elleriyle savaşmayı öğretmiş. Bunu yapmak adamı eğlendiriyor gibiymiş.
    Ve bir gün Büyük Boru Avı çağrısı gelmiş. Annesine durumu açıklayan bir mektup bıraktıktan sonra evi terk etmiş Faile. Sonra Illian'daki Avcı yeminine yetişmiş. 
  • Perrin kadın sır sakladığı için biraz bozulmuştur ama Faile hemen arkadan Aram'ın kurtlarla koşmak derken neyi kastettiğini ve Elyas'ı sorar. Aslında Perrin'in de kadından sakladığı sırları vardır. Bu yüzden Perrin de kendi hakkındaki gerçekleri anlatır. Elyas ile tanışmasını , kurtlarla konuşmalarını, gözlerinin renk değiştirmesini, işitme ve konu alma duyularının bir kurdunki gibi olmasını,  kurt düşlerini ve insanlığını unutursa başına neler gelebileceğini anlatır kadına. 
  • Perrin Faile'nin bir Leydi olduğunu ve onun Annesi ve Babasının basit bir demirciye aşık olduğunu öğrenirlerse kabul etmeyeceklerini söyler. Fakat kadın aşkında tüm duyduklarından sonra bile ısrarlı gözükür. Babasının hep kanlarının yumuşadığından dert yandığını , Annesinin ise hep kılıcının tek darbesiyle bir trollocu ikiye bölebilecek bir kral ile evlenmesini istediğini söyler. " Sanırım baltan iş görür. Ona kurtların kralı olduğunun söyler misin . Aslında annem için Trollocları ikiye bölmen yeterli olacaktır ama diğer unvanını da seveceğini düşünüyorum" der Faile.  
  • Perrin Ila'nın ağrılarını dindirmesi ve uyuması için yaptığı içeceği içmek istemez. Faile onu kandırıp , birazda zorla içirir ilacı ona. 

Yorumlar

  1. Keşke kaldığın yerden devam etsen, çok güzel bir girişim ve çok güzel özetlemişsin. Özellik Zaman Çarkı gibi uzun seriler ićin böyle girişimler daha çok olmalı bence

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 01 BOŞ BİR YOL

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 00 ÖNSÖZ - EJDERDAĞI

DÜNYA'NIN GÖZÜ - 2 YABANCILAR